Här spelar Domtornets klockor Aviciis hitlåt

avMalin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:

En hel värld hyllar Tim ”Avicii” Bergling efter stjärnans bortgång på fredagen. I nederländska staden Utrecht hyllades han genom att domtornet spelade hans kända hitlåt.

Det var på fredags kvällen som världen chockades av nyheten om att världsartisten Avicii, Tim Bergling, har dött 28 år gammal. Han befann sig i Muscat i Oman, där han påträffades död under fredagseftermiddagen lokal tid.

”Familjen är förkrossad”, skriver artistens presskontakt Ebba Lindqvist i ett uttalande.

Nu hyllar och sörjer människor världen över den svenske dj:n – flera i musikbranschen har uttryckt sin sorg i sociala medier. Och i Utrecht i Nederländerna hyllade man superstjärnan på lördagen genom att låta Domtornet spela hans kända låt ”Hey Brother”.

Det var Malgosia Fieberg, från staden, som tog intiativet. Hon spelade låten på ett instrument som kallas carillon, mer känt som klockspel. Enligt henne så är hennes roll som ansvarig över klockspelet att reagera på händelser i världen – genom musiken.

– Jag har spelat för olika personer som dött, som till exempel David Bowie, Leonard Cohen och Prince. Jag brukar göra en hyllning till personer som dör.

Det här var dock första gången som hon tolkat den typ av musik som Avicii skapat.

– Jag gillade det, det funkade väldigt bra, säger hon.

Publicerad: