Erik Karlssons succé – fyra poäng i krossen

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Karlsson på taket?

Nej, men på isen.

En magnifik Erik Karlsson stod för ett mål och tre assist  när San Jose under lördagen körde över Edmonton – och även namnen Melker gjorde två mål, det ena på femstjärnig framspelning av ”EK65”.

– Jag tycker det gått bra ett längre tag och nu hade jag studsarna med mig. Kul, man vill ju vara delaktig, säger Erik till Sportbladet efter 7–4-segern.

Efter två matchers avstängning för en vårdslös tackling gjorde Erik Karlsson  comeback när hajarna från San Jose gästade Edmonton för en lördagsmatiné – och alla eventuella farhågor om att den fina form han började varva upp mot redan innan uppehållet skulle klinga av kom på skam direkt.

Smålänningen gjorde tvärtom sin kanske bästa match sedan han kom till Kalifornien och ledde Sharks till klar 7–4-seger.

– Nja, jag vet inte om jag tycker att det var någon av mina allra bästa matcher, invänder han dock själv när vi når honom i Alberta efter slutsignalen.

– Jag tycker det gått bra ett längre tag, jag har jobbat hårt för att bli bättre och kommit in i det ordentligt och nu hade jag studsarna med mig. Kul, man vill ju vara delaktig. Men framför allt tycker jag laget börjat varva upp. Vi gjorde en riktigt bra match ikväll.

Blev själv målskytt

Nå, den 28-årige smålänningen stod ändå för en hel del häpnadsväckande grannlåt. Som den briljanta passningen under klapp-klapp-uppvisningen innan Joonas Donskois 1-1-mål 6.44 in i första perioden. 

Den följde han några minuter senare upp med förarbetet till Tomas Hertls fjortonde fullträff för säsongen – och i slutet av mittakten svepte han själv in ett kvickt skott från blålinjen genom trafiken framför Cal Talbot.

Men det verkliga mästerverket sparade han till slutperioden då han formligen flög genom Oilers-zonen, rundade kassen – och precis i rätt läge bredde en räkmacka åt namnen Melker, som utan problem kunde trycka in sitt andra mål för eftermiddagen.

– Ja, Karlsson till Karlsson, det gillar man. Det var dessutom en inövad variant, så det kändes extra bra, konstaterar Erik.

Sharks vann till slut med 7–4 mot ett mycket blekt och tafatt Edmonton.

▪▪▪

Karlsson var överhuvudtaget ett gångbart namn under lördagseftermiddagen.

Även William Karlsson nätade nämligen när Vegas klippte av Los Angeles segersvit med en 4-1-triumf i Staples Center.

Det var ”Wild Bills” femtonde balja för säsongen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!