Foto: Björn Lindahl
Servera hemgjort vörtbröd till julmaten.

Vörtbröd med julmust och öl

4 (8 röster)
Publicerad:
Uppdaterad:

Till julmaten smakar det bra med äkta vörtbröd. Bakas med julmust, öl och härliga julkryddor.

Varje portion motsvarar en liten limpa.

Vörtlimpa

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 100 g smör
  • 66 cl porter
  • 33 cl julmust
  • 50 g jäst
  • 1 msk salt
  • 1 dl sirap, mörk
  • 1 tsk mald kryddnejlika
  • 1 tsk ingefära, mald
  • 2 msk pomeransskal, malda
  • 2 dl russin, kan hoppas över
  • 1.7 kg rågsikt

Gör så här

avJon Hansson

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2019

Julmat

Recept

MER OM MAT & DRYCK