Han tvingas sluta: ”Gör ont i hjärtat”

NHL-stjärnans chockbesked

Foto: Jeffrey T. Barnes / TT
Derek Dorsett.

avAndreas Käck

HOCKEY

Nio poäng på 20 matcher den här säsongen.

Nu kommer chockbeskedet att Derek Dorsett tvingas avsluta karriären – bara 30 år gammal.

– Det gör ont i hjärtat att höra, säger lagkamraten Daniel Sedin.

30-årige Dorsett är inne på sin nionde säsong i NHL.

Han har aldrig varit en poängspruta, men med sin hårda och uppoffrande spelstil har han alltid varit nyttig för sina respektive lag – och respekterad av sina lagkamrater.

I år fick han även en finfin start på säsongen och pangade in sju mål.

Men nu är det över.

För gott.

”Är förkrossad”

Vancouver Canucks-forwarden har haft smärtor i rygg och nacke och nu kommer chockbeskedet att han tvingas avsluta karriären mitt under brinnande säsong.

Detta sedan hans läkare tvingats konstatera att en till smäll mot kroppen skulle kunna innebära ”allvarliga risker för hans hälsa”.

– Jag är förkrossad. Det kommer ta lång tid innan det här sjunker in. Men läkarens diagnos är definitiv, det finns ingen gråzon, så jag måste acceptera det här och gå vidare i livet. Jag har en frisk familj vid min sida och ett nytt liv med nya möjligheter väntar, säger Dortsett själv enligt nhl.com.

Sedin sörjer

Lagkamraterna är lika chockade.

– Det gör ont i hjärtat att höra. Man tar så mycket för givet, sen får man såna här nyheter… Det är tufft, säger Daniel Sedin enligt Daily Hive Vancouver.

Dorsett spelade 515 NHL-matcher för Columbus Blue Jackets, New York Rangers och Vancouver Canucks. Han gjorde 127 poäng och tog hela 1 314 utvisningsminuter.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Ishockey