Tungt för Sörenstam

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Delad 19:e plats när jakten på Grand Slam började

RANCHO MIRAGE, KALIFORNIEN

Det skulle bli början på en "Sörenslam".

I stället blev det uppförsbacke direkt för Annika Sörenstam.

Efter första rundan ligger hon på en delad 19:e plats.

Annika Sörenstam är nog inte helt nöjd med nattens runda även om hon gick under par.
Foto: AP
Annika Sörenstam är nog inte helt nöjd med nattens runda även om hon gick under par.

Strax efter klockan 17.00 på torsdagseftermiddagen slog Annika Sörenstam ut i årets inledande major-tävling, Nabisco Championships. Drygt fem timmar senare klev hon av golfbanan i Kalifornien, men knappast med det förväntade resultatet utan i stället efter en 71-runda, ett slag under par.

Det som började så bra med en birdie redan på det andra hålet, blev sedan något ganska så medelmåttigt, i alla fall med Sörenstam-mått mätt. För på det åttonde hålet, ett par 3-hål, kom dagens första bogey. Sedan var det par hela vägen när hon presterade stabil golf, men inte den golfen som leder till en major-seger.

Svenskan räddade i alla fall ronden något genom att göra en birdie på det avslutande hålet.

Men det var ändå långtifrån toppen. Där återfanns i stället en nykomling på LPGA-touren, sydkoreanskan Aree Song, tack vare hela sex birdies. 17-åriga Song som är född i Thailand men har sydkoreanskt medborgarskap, gjorde proffsdebut så sent som i augusti förra året.

För Sörenstam blir nu i stället fredagens andra runda början på jakten att komma i kapp täten och kunna nå sitt mål, nämligen vinna alla fyra major-tävlingarna i år och ta hem en äkta Grand slam. Hon har två segrar sedan tidigare i Nabisco Championships.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN