Här är några av läsarmejlen

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Den gripande dokumentären om Ulla-Carin Lindquist och hennes kamp mot sjukdomen als väckte starka reaktioner.

Efter programmet strömmade mejlen in till Aftonbladets redaktion.

Här är några av dem.

Jag vill bara säga att jag tycker att Ulla-Carin gjorde det bra som ville visa hur hon hade det den sista tiden i sin sjukdom.

Hoppas att det hjälper till att få forskningen att skynda på lite.

Mina tankar går till hennes familj som inte fick ha sin hustru och mor kvar.

Kram Helene

Fantastiskt bra och gripande dokumentär!

Ulla Carin va en otroligt modig person.

Tack!

Clas

En sådan styrka hon visar. Jag fylls med respekt och vördnad inför en människa så stor i sin litenhet. Hon hade något att lära oss alla nämligen att vörda den tid vi har. Mina tankar går till hennes familj.

Inga-Lill

När jag satt och kollade på den gripande dokumentären : Min kan mot tiden började tårarna bara rinna. Dom gick inte att hejda. Alla var bara så... Sorgligt. Jag tycker att Ulla-Carin var en fantastisk nyhetsuppläsare och en fantastisk person. Jag tycker att hon är så modig och stark att hon gör en dokumentär om sitt liv. Och sin död. Jag vet inte hur jag ska skriva men... Denna dag ären stor sorgedag för många.

Ulla-Carin

Jag vill bara säga hur otroligt bra dokumentär jag just sett, den om Ulla-Carin och hennes sjukdom ALS. Den var gripande, fruktansvärt gripande, och jag gråter fortfarande. Jag tycker det var viktigt att SVT visade den, trots att hon avled just idag. Det är så många, jag är en av dem, som inte vet vad ALS är och vad den kan göra mot en människa. Sex stjärnor av egentligen bara fem möjliga, en stor eloge till SVT som valde att visa dokumentären och en tanke till familjen Lindquist som lever kvar!

Karolina, 18 år

Vill bara säga att jag verkligen lider med familjen. Jag blev

jättelessen att se Ulla-Carin brytas ner så där. En sådan härlig och go människa. Vilken hemsk sjukdom. Ingen människa ska behöva få den sjukdomen. Jag hoppas verkligen att dom hittar ett botemedel mot den. Synd att hon inte fick leva lite till och se sin egen film. Och alla mail hon skulle fått.

IngMarie

Hur kan man nedteckna sina reaktioner med några få ord? Jag har sett filmen ikväll och den rörde mig djupt. Sorg är den första känslan som infinner sig. Att mista någon nära, någon kär, är att förlora en bit av sig själv.

Det som jag tycker är bra med filmen är att man uppmärksammar en av många sjukdomar så att ett intresse för dessa kan skapas och genom detta kan man få till stånd forskning.

Jag hoppas att även andra sjukdomar, vissa även dessa inte är uppmärksammade, kan få samma genomslagskraft. Än en gång går våra tankar till familjen...

Lars-Göran med familj

Vilken kvinna! Vilken styrka. Vilket mod. Och vilken livs- och dödskvalite. Jag grät. Jag log. Jag fnittrade.

Ingela

Hon gav ALS-sjukdomen ett ansikte. Filmen gjord med känsla och värdighet. Hon bjöd på sig själv in i döden!

Åke

Fantastisk person.

Barbro

Publicerad: