Haffa höstens hetaste skor

1 av 65
NÖJE

Det är dags att förpassa sandalerna och de öppna klackarna till garderoben efter några härliga månader i solsken. Men sörj inte. Sofis mode låter dig frossa i höstens snyggaste skor.

Mc-boots

De platta bootsen får se ut lite hur de vill i höst, så välj hellre ett par som passar din stil än en modell som tvunget följer trenderna. En skön vardagslook skapar du enkelt med dina favoritboots, en snygg jacka och ett par jeans i en smal modell. Ett tips när du köper boots är att para den med en tjockare socka eller en extra sula. Snygga och varma fötter vill väl alla ha?

Hårigt

Hårbeklädda ting har smugit sig in i butikerna och accelererar med full fart under hösten. Minns du Acnes ponnyhåriga kappor? Nu väljer du korthårig päls på skor, kläder och accessoarer – men du! Det behöver inte betyda att du måste gå klädd i häst.

Snörkängor

Dr Martens satte standarden för hur en snörkänga ska se ut och fortsätter att uppdatera den klassiska modellen. Är du inte sugen på en rejäl känga finns det nättare varianter att välja på. Välj en fin i färg, med blank tåhätta eller i lack med klack.

Ankelkort

Designern Isabel Marant är kvinnan bakom säsongens mest kopierade skomodell. Vi förstår varför den är en sådan succé – vi snackar om de perfekta ankelbootsen som passar lika bra till smala jeans som till klänning.

Fransar

Dags att släppa ut indianer och cowboys

i storstan. Med de här fransiga favoriterna

skapar du lätt en urban storstadslook som gärna får innehålla en stor stickad tröja och snygg, gärna dekorerad, denim.

Chelseaboots

En klassisk modell som både är funktionell och supersnygg. Den här

säsongen ser vi många nya varianter på denna gamla favorit som garanterat kommer att ge din outfit lite extra krydda.

Stövlar

Det finns mängder av svarta stövlar, men bara ett fåtal som verkligen får hjärtat att ta ett extra skutt. En knä- eller lårhög stövel känns helrätt i höst, både med och utan klack. Fint till kjol eller med en smal byxa.

Herrskor

Hösten 2012 är det fritt fram även för oss kvinnor att gå loss i de välklädda herrarnas skogarderob. Välj fritt bland välgjorda varianter av monk straps, brogues, pennyloafers och röktofflor! Inspireras av stiliga män och matcha med en rak kostymbyxa, skjorta och välsittande kavaj för att verkligen förstärka den dressade looken. Smoking är supersnyggt vid festliga tillfällen och matchas allra bäst med lackskor eller sammetstofflor.

AV: Johanna Andersson, Foto: Mikael Gustavsen, AP

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode