Brittisk media: Regeringens vädjan – bjud inte paret Obama

avChristoffer Nilsson

Meghan Markle och prins Harry står i centrum av ett besynnerligt triangeldrama, enligt brittiska tabloider.

Trots att det är deras bröllop det handlar om spelas huvudrollerna av den brittiska regeringen, Donald Trump – och paret Obama.

– Trump skulle kunna reagera väldigt dåligt om paret Obama går på ett kungligt bröllop innan han själv fått tillfälle att träffa drottningen, säger en regeringskälla till The Sun.

1 av 4 | Foto: Chris Donovan / AP

Nervositet är ingen ovanlig känsla inför ett stundande bröllop.

Oftast kanske det är brudparet som känner av den mest.

Inför det kungliga bröllopet mellan prins Harry och Meghan Markle verkar det i stället som att den brittiska regeringen är ängsligast, skriver de brittiska tabloiderna The Sun och Daily Express.

”Regeringen vädjar – bjud inte paret Obama”

The Sun citerar en högt uppsatt regeringskälla och skriver att den brittiska regeringen vädjar till prins Harry om att inte bjuda in Barack och Michelle Obama till bröllopet.

Orsaken ska vara att regeringen befarar att relationen med USA:s president Donald Trump riskerar förvärras ytterligare om ex-presidenten och den före detta första damen bjuds.

– Trump skulle kunna reagera väldigt dåligt om paret Obama går på kungligt bröllop innan han själv fått tillfälle att träffa drottningen, säger en regeringskälla till The Sun.

Uppgifterna har även tagits upp av nyhetsbyrån AFP och Politico.

”Pågående diskussioner”

Prinsen, som beskrivs ha blivit vän med paret Obama i samband med ett välgörenhetsprojekt, uppges dock vara fast besluten om att ha dem som gäster.

– Diskussionerna är pågående och ministrarna kommer behöva ta ställning. Om premiärministern (Theresa May) sätter ner foten kommer Harry få rätta sig efter det, säger källan till tidningen.

Prins Harry och Meghan Markle gifter sig på Windsor Castle i maj nästa år.