Stjärnorna festade efter uttåget ur EM

avMartin Tolén

Så var ryska festkvällen efter EM: ’Vill inte dölja det längre’

Foto: TT
Mamajev.

Nationalsången medan champagnen kom in.

Och fyrverkeri utanför nattklubben.

Nu erkänner Pavel Mamajev festkvällen efter Rysslands misslyckande i EM.

”Jag vill be om ursäkt”, skriver Mamajev.

Ryssland svarade för ett fiasko i fotbolls-EM.

Nationen åkte ut redan i gruppspelet och därefter svarade landslagsstjärnorna Alexander Kokorin, 25, och Pavel Mamajev, 27, med att ha en saftig utekväll i Monaco.

Landslagsduon påstods ha beställt 500 champagneflaskor av märket Armand de Bignac á 4 700 kronor styck och den totala krognotan ska ha landat på häpnadsväckande två miljoner kronor.

– Vi har inget att göra med notan för festen. De pengarna som nämnts i media var inte bara tillräckligt att köpa champagne för, utan hela stället, sa Kokorin i ett uttalande då.

”Vill inte dölja det längre”

Men efter att både Kokorin och Mamajev bötfällts och skickats till reservlaget i Zenit respektive Krasnodar väljer Mamajev nu att backa.

Han erkänner festkvällen.

I ett långt brev, inskickat till ryska Championat, ber landslagsstjärnan om ursäkt för sitt beteende.

”Jag vill inte dölja det längre. Det har plågat familjen, mina nära och kära, och jag ska åter finna styrka. Jag ber om ursäkt till alla fans som följer landslaget, fansen i Krasnodar och alla runtomkring som hjälper oss spelare. Det är faktum att jag skadade era känslor”, skriver Mamajev.

Ordnade fyrverkeri

Notan uppgick mycket riktigt till två miljoner kronor och medan champagnen serverades spelades den ryska nationalsången upp på utestället och ackompanjerades av fyrverkerier utanför nattklubben.

”Jag förstår hur dåligt det framställs, hur det presenterades och hur det ser ut att jag fördrivit min semester. Men många har bildat en felaktig uppfattning om att jag gjorde det som ett hån mot landslaget och fansen. Min mening var inte att förolämpa någon”, skriver Mamajev.

ARTIKELN HANDLAR OM