Galna slutet – kvitterade med en halv sekund kvar

avHenrik Lundgren

HOCKEY

”Det är mitt fel att vi tappar en poäng i dag”

GÖTEBORG. Malmö hade spelat drygt åtta perioder utan att göra mål.

Då, med en halv sekund kvar, räddade Fredrik Händemark en poäng.

– Precis innan hade jag prickat insidan av stolpen, så jag kände bara att ”nä, är det en sån här match igen”, säger han.

Frölunda vann på straffar, men i omklädningsrummet var det ingen glädje. Malmö förlorade på straffar, men det var ändå gott om nöjda skåningar i Scandinaviums innandömen.

– Vi krigar hela matchen, och så får jag in pucken till slut. Allting bara släppte, jag vet inte riktigt vad jag gjorde när jag firade, säger Fredrik Händemark.

Det återstod en halv sekund när han svepte in pucken. Knappt tio sekunder tidigare hade Frölunda läge att göra 2-0 i det tomma målet. Syndabocken Sebastian Stålberg försöker med tom blick förklara vad som hände.

– Jag försöker lägga ut pucken men den fastnar på blålinjen. Jag vet inte vad som händer, den studsar till eller nåt. Sånt som händer, men som inte får hända. Det är mitt fel att vi tappar en poäng i dag.

”Ingenting studsade min väg”

Han gjorde vad han kunde för att rätta till misstaget, slängde sig och täckte Andreas Thuressons påföljande skott med magen.

– Men den studsade igenom till ett friläge ändå, och så går den in. Ingenting studsade min väg, säger han bedrövat.

Betydligt nöjdare miner i Malmölägret, trots den senaste tidens måltorka. Innan Händemarks sena kvittering hade man spelat drygt åtta perioder utan att göra mål.

– Vi hade en ruggig effektivitet i början av serien, allt gick in då. Men nu har vi bra försvars- och målvaktsspel, fast puckarna går inte in. Men det är bara att jobba vidare, säger Händemark.

”Känns som en förlust”

Vad är som inte fungerar?

– Vi har snackat om att vi måste krascha målet mer, vara lite mer obekväma. Vi har varit lite mycket ute i hörnen kanske, men det har blivit bättre på slutet. Vi måste in där det händer.

Frölunda vann till slut efter straffar. Men inte ens det kunde pigga upp Sebastian Stålberg.

– Det är två poäng, men för min del känns det som en förlust i dag när man gör en sån indianare.

ARTIKELN HANDLAR OM