Skellefteå krossade HV efter Normans hattrick

Av: Jon Lundström

Publicerad:
Uppdaterad:

Skellefteå körde över HV

Domarinsatsen väckte irritationer.

Då slöt Skellefteås tränare Hans Wallson samman laget – som efter det inspirerande brandtalet krossade HV 71 med hela 6–1.

– Han var tänd, konstaterar fjolårets slutspelskung Axel Holmström.

John Norman blev tremålsskytt
Foto: Bildbyrån
John Norman blev tremålsskytt

Kanske var det en mullrande tränare som Skellefteå behövde.

I två perioder var matchen mot HV 71 jämn.

I periodpausen inför den tredje väckte Hans Wallson laget med ett inspirerande brandtal.

Vad det betydde blev HV 71 varse om. Inom loppet av 63 sekunder gick seriesuveränen Skellefteå från knappa 3–1 till 5–1 – genom två snabba mål av John Norman och Axel Holmström.

Utklassning

Med lite mer än halva sista perioden kvar att spela kunde sedan Norman fullborda sitt hattrick och fastställa slutresultatet till 6–1 i öppen kasse.

Efter utklassningen erkände fjolårets slutspelskung, Axel Holmström, att Wallsons brandtal väckt laget.

– Han är het och har vinnarskalle, liksom alla andra i omklädningsrummet. Det är klart att det väckte oss, säger Axel Holmström.

Vad sa han?

– Det tänker jag inte berätta här. Han var tänd helt enkelt.

”Det är vi mot hela jävla världen”, sa han. På vilket sätt kände ni er förfördelade?

– Det är klart att man blir frustrerad på domaren när de får fem-sex powerplay, och vi ett. Men jag tycker att vi håller det på en sansad nivå därute, vi åker inte omkring och gnäller. Men så blir det ibland, och jag tänker inte stå här och snacka skit om domaren och framförallt inte stå här och säga vad Wallson menade.

Gjorde hattrick

Den andra kvartsfinalmatchen spelas redan nu på fredag. John Norman, som blev stor matchhjälte med tre mål och ett assist, var lättad över segern.

– Kul att göra mål och framförallt att vinna den första fajten. Men att det rann iväg målmässigt spelar ingen roll. På fredag är det en ny match. Det behövs att vi kommer ut lika starkt i Jönköping för att kunna hålla i det här.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN