Ät dig mätt & gå ner i vikt!

Av: Catherina Barnard

Publicerad:
Uppdaterad:

Med nya V-dieten slipper du gå hungrig

1 av 2
MERA MÄTT! Den amerikanska bantningsmetoden bygger på att äta mat med mycket volym, så du känner dig mera mätt!

Är du trött på plågsamma bantingskurer i sällskap av en mage som skriker efter mat?

Då är den nya V-dieten från USA något för dig.

Med den kan du äta dig mätt - och gå ner i vikt.

Många som bantar klagar på att de ständigt är hungriga. Nu kommer den nya V-dieten (Volumetrics), från USA, som går ut på att du kan gå ner i vikt utan att behöva gå omkring med en kurrande mage.

Dieten bygger på volym i mat-intaget och principen är att om du äter mat med mycket volym så kan du äta mer och blir då mättare.

Vetenskapligt beprövad

V-dieten är vetenskapligt beprövad och har tagits fram av den amerikanska näringsforskaren Barbara Rolls.

Hon menar att en begränsad diet eller bantningskur inte hjälper dig att förlora kilon på lång sikt. Risken är i stället stor att du blir överhungrig, olycklig, avbyter kuren och då går upp allt du gått ner – och lite där till.

Barbara Rolls viktminskningsprogram utgår från att människor tycker om att äta mycket mat. Tricket för att kunna äta mycket mat och ändå gå ner i vikt är att se till att maten du stoppar i dig är nyttig och har mycket volym.

Luft och vatten!

Med V-dieten får du äta allt från kostcirkeln men fokus ligger i att blanda ut tung mat som kött och pasta med mat som innehåller mycket luft och vatten så som frukt och grönsaker. På så sätt får du i dig färre kalorier per tugga av maten.

Publicerad: