HV71-duon stängs av fyra matcher

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

HOCKEY

Chris Abbott och Chris Campoli stängs av 4+1 matcher var efter incidenterna i matchen mot Frölunda i torsdag.
Det meddelar Disciplinnämnden i beslutet som togs under lördagen.

Det var i torsdagens match mot Frölunda som Chris Abbott drog på sig ett matchstraff efter en spearing mot Oliver Lauridsen i slutsekunderna. Nu stängs centern av i fyra matcher och måste betala 25.000 kronor i böter.

Efter matchen riktade Abbott hård kritik mot Frölundaspelaren.

– Han är en stor kille. Så frustrerande. Han går ner på knä som en liten bitch. Det måste finnas någon stolthet i ligan.

"Föreseelsen är respektlös"

Disciplinnämnden tar Abbotts tidigare avstängningar med i beslutet och att återfallet ligger som grund för längden på avstängningen.
"Förseelsen är respektlös och motiverar i sig själv en kortare avstängning... Att det nu alltså är fråga om återfall i vårdslöst spel innebär att avstängningen blir längre än vad den annars skulle ha blivit", skriver Disciplinnämnden i sitt beslut.

Samma straff för Campoli

I samma match tryckte Chris Campoli till Frölundas Ryan Lasch med klubban upp mot ansiktet. Forwarden åkte ut i två minuter och anmäldes efter matchen till disciplinnämnden som nu straffar försvararen med 4+1 matcher.

Campoli ansåg själv att en avstängning inte vore rimligt, men Disciplinnämnden såg annorlunda på situationen.

Nämnden finner att Chris Campoli haft gott om tid att utdela en regelrätt tackling. I stället har han utfört en tackling som uppenbart är riktad mot huvudet. Inget ansvar kan läggas på motspelaren. Tacklingen mot huvudet är medveten och har därför ett i grunden högt straffvärde", skriver Disciplinnämnden i sitt beslut.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!