Bard: ”Är idiotiskt att skaffa barn”

Av: Linnéa Borgert

Publicerad:
Uppdaterad:

Musik- och ”Idol”-profilen: "Alla som bildar familj blir konservativa av naturen"

1 av 6 | Foto: CAROLINA BYRMO
Alexander Bard.

En del i Alexander Bards framgångsrecept är att han inte har skaffat familj och barn.

I alla fall enligt honom själv.

Nu råder han andra att välja bort barn.

– De äter upp en. De tar all energi och fokus, säger han i Framgångspodden.

I det senaste avsnittet av Framgångspodden, som släpps i dag, går Alexander Bard ut och varnar för att skaffa barn.

– Jag säger det som ett råd, både till killar och tjejer därute, att vill ni leva ett liv och göra väldigt mycket saker, då ska man inte skaffa familj och barn. Det är idiotiskt. Det tar sån jävla tid, säger han.

"Ingen förstår omfattningen"

Alexander Bard säger att han själv aldrig har varit intresserad av att skaffa barn. Han har för mycket annat att göra. Han nämner det också som ett av "tricken" till att bli framgångsrik.

– Familj och barn, det finns ingen som förstår omfattningen av ett sådant commitment innan man gör det. Det är väl oftast i 30-årsåldern som folk sätter i gång att tänka att "det vore väl ändå varit mysigt med familj och barn". Om inte för att man är i ett förhållande, och att man är så uttråkade på varandra så att barn blir lösningen för att sätta fart på skiten.

Alexander Bard menar att "familj och barn"-historien alltid slutar likadant. Att alla par som blir gravida tror att de är annorlunda - men de är de inte, menar han.

– Sen kommer den där ungen och så säger det bara paff och så rasar de ihop. De blir tjocka, trötta och orkar inte göra någonting, säger han i Framgångspodden.

– Alla människor som skaffar familj och barn blir konservativa av naturen. De slutar tänka kritiskt, de vill inte förnya sig.

Väljer bort kompisar med barn

Han säger att hans närmsta vänner är personer "som från första början har bestämt sig för att skita i ungar". Gamla kompisar som har skaffat barn går bort.

– Man pratar på telefon och så hör man en unge skrikandes i bakgrunden. Polaren går i väg och tappar totalt kontakten med dig, för den där ungen ska vara först i allting. Då säger jag bara, du, du får umgås med andra snubbar som har skaffat familj och barn, säger Alexander Bard.

– Nu är jag 54 och mentor till massa 25-åringar. Jag inser att jag bara har väntat ut allting, låtit de andra föda barnen och sen går jag bara och snor de bästa ungarna, adopterar dem mer eller mindre. Det är en mycket bättre taktik för då slipper jag blöjor och bajs, arv och alla såna där saker.

Koll på nöjesvärlden och ett roligare och intressantare Facebookflöde - följ Nöjesbladet på Facebook 

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN