The Boppers-stjärnan berättar om sorgen efter broderns död

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Pressbild
The Boppers (Ingemar Wallén tvåa från vänster).

NÖJE

The Boppers firar fyrtio år med att dra ut på turné och nytt album.

De beskriver åren sedan debuten som en berg-och-dalbana.

– Det var för jävligt, säger Ingemar Wallén om tiden efter brodern och bandkollegans död.

Från första spelningen på hemmaplan på Hässelby strandbad till galna turnéer i Japan. Kultbandet The Boppers har hunnit med det mesta sedan debuten.

Trots att de har ett gediget förflutet tycker Matte Lagervall, en originalmedlemmarna, att de som band har det bättre än någonsin.

– Det är roligare nu än vad det varit på länge. Det är en nytändning i bandet. Vi har kul ihop och en publik som är fantastisk, säger Matte Lagervall.

Bandet drar i sommar ut på turné där de besöker 28 ställen runt om i landet. Och efter midsommar släpper de deras nya album som de slutförde i dagarna.

Samarbete med Per Gessle

Under åren har bandet lirat med storheter som Jerry Williams, Shakin’ Stevens och Chuck Berry. Och det märks att The Boppers skapat sig ett gott rykte i resten av musik-Sverige. Många kända artister vill samarbeta med bandet.

På nya albumet har de bland annat med en låt, skriven av Per Gessle.

– Det har fungerat jättebra, säger Matte Lagervall om samarbetet.

– Vår producent skickade en fråga till Gessle om han hade en låt. Det dröjde tre timmar innan han skickade tillbaka en demo.

De senaste fyrtio åren beskriver Matte Lagervall som en berg-och-dalbana. En av topparna var när de fick en listetta i Japan vilket ledde till flera turnéer i landet i början av 1980-talet.

– Det var Boppers-hysteri med poliseskort mellan parkerna. Det var helt vansinnigt.

”Det har tagit hårt”

Bandet har även haft tyngre perioder. År 2003 vaknade de upp efter en spelning och såg löpsedlar som berättade att tidigare trummisen och originalmedlemmen Ville Wallén, bror till Ingmar Wallén, var död. Ville Wallén, som några år tidigare gjort en hjärtoperation, blev 45 år gammal.

– Det var för jävligt. Det har suttit i naturligtvis, säger Ingmar Wallén.

– Självklart var det jäkligt deprimerande när en sådan grej händer. Det har tagit hårt, både på Matte och mig. Vi har vuxit ihop alla tre tillsammans ute i Hässelby strand.

Hoppas på fortsättning

The Boppers har fortsatt spela och nu är de alltså tillbaka för en ny turné. Och får de bestämma själva tar den inte slut i sommar.

– Vi får se hur det går nu i sommar. Vi slår inte på stortrumman och tror det händer saker. Men det vet man aldrig. Går det bra i sommar blir det säkert en höstturné och kanske nästa år. Man vet inte, säger Ingemar Wallén och fortsätter.

– Så länge publiken inte sviker så kommer inte heller vi att svika.

Publicerad:

LÄS VIDARE