Chrissy Archibald dog i attacken i London

avAlexandra Carlsson Tenitskaja

Christine Archibald, 30, från Kanada blev det första namngivna offret i attacken i London.

Hennes familj bekräftade dödsfallet på söndagskvällen.

– Vi sörjer förlusten av vår vackra, älskade dotter, skriver familjen i ett uttalande.

Foto: Privat
Chrissy Archibald föll offer för terroristerna i London.

Den unga kvinnan, som tidigare arbetat på ett hjälpcenter för hemlösa i hemlandet Kanada, skulle gifta sig och hade därför flyttat till Europa för att vara med sin fästman, Tyler Ferguson.

Paret befann sig på London Bridge när terroristernas skåpbil körde in i folkmassorna. Christine ”Chrissy” Archibald träffades, och dog i sin fästmans armar.

– Hon hade plats i sitt hjärta för alla och levde i övertygelsen om att alla människor var värdefulla och skulle behandlas med respekt, uppger familjen Archibald som valde att göra ett uttalande efter dotterns död via den kanadensiska tv-kanalen CTV News.

Familjen uppmanar att hedra minnet

De uppger också att Chrissy inte skulle ha haft någon förståelse för den ”okänsliga ondska som orsakade hennes död”.

Familjen uppmanar nu alla som vill hedra Chrissy Archibald att donera tid eller pengar till ett hjälpcenter för hemlösa.

– Hedra hennes minne genom att förbättra vårt samhälle. Arbeta som volontär eller donera pengar till ett hjälpcenter för hemlösa personer. Hälsa dem att Chrissy skickade dig.

Sammanlagt miste 7 personer sitt liv under terrornatten i London. 48 personer fördes till sjukhus. Av dem befinner sig 21 i kritiskt tillstånd.

ARTIKELN HANDLAR OM