Anklagas för grova kränkningar

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Ytterligare en NHL-coach har stängts av för olämpligt beteende i båset.

Den här gången är det Marc Crawford som anklagas för att ha sparkat, slagit och utsatt spelare för verbala övergrepp.

Det var kontroversielle Sean Avery som först gick ut med uppgifter om att Marc Crawford – idag assisterande coach i Chicago Blackhawks – sparkat honom i baken i båset under deras gemensamma tid i Los Angeles i mitten av 00-talet.

– Fast jag förtjänade utan tvekan den sparken, säger Avery på sitt eget Twitter-kontor.

Foto: DARRYL DYCK / TT

Under måndagen följde dock betydligt allvarligare anklagelser mot Crawford, från före detta spelarna Brent Sopel och Patrick O’Sullivan.

– Efter en träningsmatch i Ottawa kallade han in mig och sa att jag skulle skickas ner till farmarligan för att jag var en ”pussy”, berättade Sopel, som spelade för Crawford i Vancouver mellan 1999 och 2004, redan för ett år sedan i en intervju som aktualiserats under natten.

– ”Du gör ingenting”, sa han ”du är fruktansvärd, du är en pussy”.

I samma intervju vittnade Sopel även om fysiska attacker under matcher.

”Fysiska övergrepp”

– Han sparkade mig, han tog stryptag, han tog tag i tröjan och ryckte mig bakåt. Han attackerade sina spelare.

Patrick O’Sullivan, som i en bok för fyra år sedan berättade om såväl övergrepp han utsattes för som barn av sin egen far som Crawfords beteende i Los Angeles, uppger att han har liknande erfarenheter.

– I min bok berättade jag om hans fysiska övergrepp, hur han sparkade på mig och andra. De verbala övergreppen inkluderade regelbundna homofoba förolämpningar. Jag ser fram emot att delta i kommande utredningar, skriver han på Twitter.

Chicago Blackhawks meddelade under natten att Crawford stängts av och inte kommer att jobba med laget medan en grundlig utredning pågår.

Förutom Los Angeles och Vancouver har Marc Crawford coachat Dallas, Ottawa och Colorado – som han vann Stanley Cup med 1996.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Ishockey