”Kommer nog vara ärrad för livet”

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:

Linn Svahn kollapsade i snön efter sprintfinalen uppför slalombacken i Åre.

Det är inget hon vill uppleva igen. 

– Jag kommer nog att vara ärrad för livet, säger hon till DN

Linn Svahn slog igenom med dunder och brak under säsongen. Det slutade med en seger i sprintcupen efter att ha tagit tre segrar och en tredjeplats. Men det finns ett minne från säsongen Svahn inte vill återuppleva – sprinttävlingen i Åre under SkiTour 2020.

Åkarna skulle ta sig upp för slalombacken i Åre och efter finalen föll Svahn ihop med ansiktet mot snön. Supersprintern, som slutade sexa i tävlingen, fick sedan hjälpas ur målfållan. 

– Jag har varit i Åre efter det där och åkt utför. Jag får lite kalla kårar fortfarande när jag ser backen. Jag har åkt förbi där med bil också och jag mår lite illa då för jag minns fortfarande hur jobbigt det var. Jag kommer nog att vara ärrad för livet, säger hon till DN.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

”Inget konstigt”

Svahn berättar också om den omtalade utbrottet i Trondheim som fångades av Sportbladets kamera efter att hon missat en finalplats. 

– Jag skulle säga att det är en bit av hur jag är. Det var väl inget konstigt. Jag känner inte att jag i efterhand tänker: ”Men Gud, Linn, det där skulle jag inte ha gjort.” Det där var i stundens hetta och då kan det hända sådana saker. Det har fått väldigt mycket uppmärksamhet men det visar att det kan klicka till ibland för mig. Det är mycket energi i min skidåkning och mycket känslor och jävlar anamma. Det är en del av den jag är och då kan det ryka till ibland. 

Publicerad:

LÄS VIDARE