Hantverkare stämmer Skavlan på halv miljon

Obetalda fakturor efter renovering – medlingsinstitutet misslyckades

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:

Fredrik Skavlan var inte nöjd med renoveringen – och vägrade betala.

Efter att medling misslyckats stäms nu programledaren på en halv miljon kronor.

– Det arbete som utförts överensstämmer inte med vad som avtalats, och oavsett lever det inte upp till god hantverksstandard, säger Skavlans advokat Ole Johan Prytz till VG.

Tvisten hamnade först hos de norska domstolarnas medlingsinstitut, men medlingen lyckades inte, uppger norska tidningen VG. Därför har hantverkaren Kjetil Eriksen bestämt sig för att stämma Fredrik Skavlan, 53, som har vägrat att betala fakturorna.

– Jag har inte lust att prata så mycket om det här, men det handlar om arbeten som har utförts på hans hus. Han har invändningar mot det arbete som utförts, säger Eriksen till VG.

– Det handlar väl om 500 000 kronor, kanske. Men nu kommer det här att tas upp i december, så vi får väl vänta och se vad som händer tills dess.

Fredrik Skavlan.
Foto: Peter Wixtröm
Fredrik Skavlan.

Villa för 23 miljoner

Stämningen ska upp till förhandling i Oslo tingsrätt i mitten av december och enligt Skavlans advokat uppstod konflikten efter renoveringen av programledarens och sambon Maria Bonnevies, 46, nya hem, en villa i västra Oslo som paret köpte för motsvarande drygt 23 miljoner kronor 2018.

– Tiotals olika hantverksföretag anlitades i samband med renoveringen och Fredrik har, med undantag för Eriksens uppdrag, varit mycket nöjd med allt utfört arbete, säger Skavlans advokat Ole Johan Prytz till VG.

Skulle restaurera fönstren

Kjetil Eriksens företag anlitades för att restaurera fönstren i den kulturminnesmärkta villan.

– För att göra en bedömning av Eriksens sätt att utföra arbetet har vi bland annat varit i kontakt med målarmästargillet. Deras bedömning är att det arbete som Eriksen har utfört inte överensstämmer med vad som avtalats, och oavsett lever det inte upp till god hantverksstandard, säger Ole Johan Prytz.

Påståendet om att arbetet inte är hantverksmässigt utfört tillbakavisas av Kjetil Eriksens advokat och snickaren själv skriver i ett sms till VG att det är ”osnyggt att argumentera eller kommentera i en sak som skall tas upp i rätten i höst”.

Han fortsätter:

”Vi känner till motpartens påståenden och kommer att argumentera för vår syn i den kommande domstolsförhandlingen”.

Publicerad:

LÄS VIDARE