”Vad fan är det som händer?”

avRobert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Peking fanz vill få veta mer.

Det är fladdriga tider i Norrköping.

Åtminstone i stadens fotbollsförening.

Nu kräver Peking Fanz ordförande korten på bordet från klubbens sida.

– För att minimera oroligheter och spekulationer, säger Sara Karlsson.

Fem av tio styrelseledamöter avböjer omval i IFK Norrköpings styrelse och trotjänaren Mikael ”Gädda” Hansson har varslats om uppsägning. Det senare har lett till ett upprop från spelartruppen som erbjudit sig att avvara en del av lönen för att den uppskattade ”Gädda” ska bli kvar.

Sara Karlsson, ordförande i supporterföreningen Peking Fanz, backar spelartruppen.

– Om jag ska lyfta något positivt i röran som är just nu är det spelarnas initiativ att försöka behålla en anställd som just nu blir varslad, säger hon.

Enligt Sara Karlsson visar truppens engagemang för ”Gädda” att en person kan betyda mycket mer bortom anställning och lön.

– Det visar att att en person kan vara viktig på många sätt, säger Sara Karlsson.

Så ni backar spelarnas initiativ?

– Jag som person gör det. Vi har inte haft vårt möte ännu så kan jag inte svara för hela föreningen, säger Sara Karlsson apropå att Peking Fanz ska ha styrelsemöte under torsdagen då frågan lär komma upp.

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Hur tycker du att ”Gädda” har blivit behandlad?

– Jag har bara läst det som skrivits i tidningarna. Utifrån det tycker att det borde ha förts mer diskussioner än jag läst att det har varit. Jag läste att han blev tagen på sängen och förvånad och om fallet nu var så tänker jag att man kunde ha diskuterat mer.

Hur reagerade du på nyheten om att fem av tio personer inte blir kvar av i styrelsen?

– Första reaktionen var ju ungefär ”vad fan är det som händer nu?”. Sedan vet jag inte så mycket mer. Jag får läsa det som står i tidningarna. Jag vill egentligen veta mer innan jag yttrar mig, men det är klart att första reaktionen var ”vad fan händer?”.

Sara Karlsson uppmanar IFK Norrköping att lägga korten på bordet.

– Jag hoppas ju att föreningen meddelar själva hur det ligger till och vad det är som händer när de har all information och alla omständigheter klara.

Att klubben lägger korten på bordet?

– Ja, precis. För att minimera oroligheter och spekulationer, säger Sara Karlsson.

Ordförande Peter Hunt har kraftfullt dementerat att det finns en schism i IFK Norrköping, men om han är rätt person att leda föreningen vidare kan Sara Karlsson inte svara på i dagsläget.

– Jag kan inte svara på det när jag inte har något annat att ta ställning till, säger Sara Karlsson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM