Svensk gripen för brott i Barcelona

avTT

Publicerad:
Uppdaterad:
Barcelona, Spanien.
Barcelona, Spanien.

En svensk medborgare, 29 år, har gripits för ett grovt rånöverfall på en man i centrala Barcelona. Polis undersöker kopplingar till två mord.

Tillståndet för rånoffret, som är i 50-årsåldern, är kritiskt. Ytterligare en person har fått en lättare skada, uppger polis i Barcelona för tidningen El País. Den misstänkte gärningsmannen greps efter rånet, som skedde på måndagseftermiddagen.

Utrikesdepartementet bekräftar att en man i 30-årsåldern har gripits i Spanien.

– Sveriges ambassad följer ärendet. Mannen är hemmahörande i Svealand, men vi har ännu inga brottsrubriceringar, säger Linn Duvhammar, presskommunikatör på UD.

Polisen i Barcelona utreder samtidigt två mordfall i centrala delarna av staden som tros ha inträffat tidigare på eftermiddagen. I ett av fallen hittades en död man i en lägenhet. Kroppen, som utsatts för våld, hittades sedan brandkår larmats om en brand i fastigheten. Omständigheterna innebar att polis inledde en undersökning om mord och mordbrand.

Senare hittades ytterligare ett lik i en trappuppgång i ett bostadshus, omkring 600 meter från den första mordplatsen. Kvinnan tros ha dödats genom ett slag mot huvudet, skriver Barcelonatidningen La Vanguardia.

Vittnen berättar och videoinspelningar visar hur en man lämnar fastigheten via utsidans balkonger, samtidigt som rök väller ut från den lägenhet där den döde mannen senare hittades.

Polismyndigheten Policia de la Generalitat de Catalunya, ofta förkortat Mossos, såg först inget samband mellan brotten, men utreder nu om den gripne mannen kan ha kopplingar till morden.

Publicerad: