Gunde Svans nya jobb – med Petter Northug

Leder tv-program ihop i TV4

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Espen Solli/TV2 och Gustav Hallén/TV4
Foto: Petter Northug och Gunde Svan.
Espen Solli/TV2 och Gustav Hallén/TV4

NÖJE

Petter Northug debuterar som programledare i nya säsongen av ”Sverige mot Norge” i TV4.

Vid sin sida får han Gunde Svan – som efter sin egen skidkarriär har lett tv-program i nästan 30 år.

– Vi får se om vi blir en programledarduo eller konkurrenter, säger Svan i ett pressmeddelande.

Norska och svenska skidhjältar tävlar mot varandra i det norsksvenska tävlingsprogrammet ”Sverige mot Norge” och när serien får en andra säsong blir det med två legendarer som nya programledare.

Petter Northug, 34, som i vintras själv tävlade i programmet och besegrade det svenska laget kliver nu in som programledare för serien, skriver TV4 i ett pressmeddelande.

För Northug blir det programledardebut, men vid sin sida kommer han ha rutinerade Gunde Svan, 58.

– Det sitter i ryggmärgen att sticka till och reta upp svenskarna, så det blir spännande att se om jag klarar av att hålla mig i skinnet när jag ska samarbeta med Sveriges största skidlegendar om programledarrollen, säger Petter Northug i pressmeddelandet.

Tar över efter norska tv-profilen

Gunde Svan har efter sin skidkarriär varit programledare i närmare 30 år, bland annat i ”Fångarna på fortet”, ”I huvudet på Gunde Svan”, och ”Gladiatorerna”.

– Petter och jag är förmodligen ganska olika, samtidigt tror jag att vi kommer att komplettera varandra. Jag har sett att Petter är bra framför kameran och han levererar skämt och repliker på löpande band, så jag tror att det kommer att bli bra, säger Svan i pressmeddelandet.

Den första säsongen av realityserien leddes av den norska programledaren Øyvind Mund, 54, men i den nya säsongen blir det alltså både en svensk och en norsk programledare.

”Sverige mot Norge” som i vårt grannland går under namnet ”Landskampen” kommer att sändas i vinter på TV4 och Cmore. I Norge sänds realityserien i TV2.

Publicerad:

LÄS VIDARE