Frågetecken för Wiland: ”Behöver inte chansa”

Av: Makoto Asahara

Publicerad:

Sent omsider ströks han ur matchtruppen mot Sirius.

Hammarbymålvakten Johan Wilands axelproblem innebär fortsatta frågetecken inför måndagens hemmamöte med Örebro.

– Det går inte så fort som man vill när man är 38, säger målvakten.

Det var i höstas som Johan Wiland tvingades till operation efter att ha upplevt kraftiga axelsmärtor under en match för sitt Hammarby i allsvenskan.

Han blev borta från spel i åtta månader innan han under sommaren gjorde comeback mellan stolparna.

I förra matchen mot Sirius så var han dock indisponibel på grund av axelbesvär.

Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN

– Det är inte samma skada utan det är lite oroligheter i axeln som kommer när man kommit igång efter åtta månader och allt ska på plats igen. Det går inte så fort som man vill när man är 38, säger Johan Wiland.

Du vet med andra ord inte om du spelar på måndag?

– Nej. Det gäller att göra rätt saker bara så får vi se hur det ser ut för måndag.

”Inte speciellt orolig”

Att Johan Wiland ännu inte kunnat vara med och träna helt fullt med laget (även om han kunnat spela matcher) har varit ganska klart under sensommaren och hösten, där han ofta haft rehabpass på egen hand i stället för att delta på de ”vanliga” träningarna.

Med det upplägget i åtanke är ändå Stefan Billborn ganska hoppfull att få se sin förstamålvakt mellan stolparna igen mot Örebro.

– Jag har inte hört att det skulle vara tveksamt (om Wiland spelar). Men jag är inte speciellt orolig där. Då (mot Sirius) tog man beslutet dagen innan. Jag vet inte än, vi tar beslut på söndag, säger Hammarbytränaren.

I övrigt så tvingas Hammarby undvara en kortbelastad Jeppe Andersen, samtidigt som man får tillbaka både Alexander Kacaniklic och Vladimir Rodic efter redan avtjänade avstängningar för tre gula kort.

”Vi är inte MFF liksom”

Och på skadefronten börjar det ljusna. Både Imad Khalili och David Fällman var tillbaka i träning med övriga laget under helgen.

– Men jag tror inte vi kommer spela dem. De har inte varit med på en-två veckor. Nu har vi spelare så vi kommer inte behöva chansa med någon, säger Billborn.

Detsamma gäller Aron Johannsson, som hoppade in från bänken i halvtid i 3–1-segern mot Sirius senast.

– Aron är sliten. Det är möjligt att han är spelbar, men vi kommer nog inte spela honom från start utan snarare som sist, säger Billborn, som ”avslöjar” att han kommer ställa upp med bästa möjliga lag.

Finns det inga tankar på rotation med tanke på det tuffa spelschemat?

– Nej, vi gör inte så. Vi har lite skavanker och sånt, men vi har ju inte truppen för att göra det. Vi är inte Malmö FF liksom. Jag är inte mycket för rotation. Vi spelar det laget vi tycker är bäst då det handlar om att vinna matcherna.

Publicerad:

LÄS VIDARE