Full man kraschade in i lyktstolpe – blev nedbrottad av grannar

avAndreas Ekström

Publicerad:
Uppdaterad:

En man är gripen misstänkt för en rad brott efter ha kört rattfull i ett bostadsområde i Växjö.

Mannen körde först in i ett garage och begav sig sedan till ett hus där han stal saker.

Men han blev tagen på bar gärning av grannar i området som brottade ner honom i väntan på polisen.

Polisen larmades under torsdagseftermiddagen till ett bostadsområde i Växjö. Först uppmärksammades mannen för att ha stulit en bil ur ett garage och kört iväg på en vådlig tur som hade kunnat sluta illa, där han körde ner vägskyltar, staket och till slut in i en lyktstolpe.

– Det hade kunnat slutat riktigt illa men som tur var gick det bra, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson region Syd.

Efter att mannen hade kraschat in i lyktstolpen lämnade han bilen och gav sig iväg till fots. Han gick in i ett hus i området där upptäcktes han av ett par. De kallade till sig flera grannar som kom och brottade ner och höll fast mannen. Efter en stund var polisen på plats och grep mannen som är misstänkt för grov stöld, tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov olovlig körning, grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycka.

– Det var tre grannar som höll fast honom när polisen kom. Jag vet inte vilken typ av berusningsmedel det rör sig om, säger Rickard Lundqvist.

Så skyddar du dig mot inbrott 00:35
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Växjö

Brott

Inbrott