Sjögrens nya uppdrag – leda F1-sändningarna

Programledarens mormor kartläsare på 40-talet: ”Revolutionerande kvinna”

Publicerad:
Uppdaterad:
Suzanne Sjögren är numera anställd på Viaplay.
Foto: LASSE ALLARD
Suzanne Sjögren är numera anställd på Viaplay.

SPORTBLADET

Suzanne Sjögren blir ny programledare för Viaplays F1-sändningar.

Hon beskriver det både som ett drömjobb och en möjlighet att hedra sin mormor och morfar som körde rally tillsammans på 40-talet.

– De hade varit väldigt stolta, det vet jag i alla fall, säger hon.

Viaplay kommer att rama in sommarens åtta F1-race med en studio och där kommer Suzanne Sjögren kliva in som ny programledare.

46-åringen är extremt peppad på det nya uppdraget.

– Jag har jobbat i 20 år och det ska till ganska mycket för att man ska få puls men det kommer jag garanterat att få när vi är igång, säger hon.

Suzanne Sjögren har setts i alla möjliga sportsammanhang genom åren men motorsporten ligger henne varmt om hjärtat då hon kommer ifrån en riktig motorfamilj.

Mormor Annika och morfar Gunnar körde rally tillsammans på 40-talet och morbrodern har kört veteranbilsrally runt om i Europa berättar hon.

”Revolutionerande kvinna”

– Mormor var väldigt revolutionerande som kvinna och var kartläsare till morfar som körde. De körde nattrally och många gånger använde man de bilarna man hade hemma och målade numret på sidan. Hade det gått bra lät morfar numret stå kvar en vecka men hade det gått dåligt var det borta redan morgonen efter, säger Sjögren.

Foto: PRIVAT
Mormor Annika och morfar Gunnar.

Hon berättar att hennes mormor hade mycket skinn på näsan, vilket hon tycker är häftigt.

– De monterade extra stötfångare på bilen just eftersom man körde nattetid. Vid ett tillfälle när mormor skulle åka och handla hade de inte monterat av de där. Det var inte vanligt att kvinnor körde bil på den tiden och när hon kommer till den lokala macken kom mackföreståndaren ut och sa ”goddag frun, jag ser att frun är ute och kör, det var väl klokt av herrn att sätta på extra stötfångare när frun ska ut och köra”. Hon var färdigt att mörda karln. Han var så sjukt nedvärderande mot henne och hon var jättejättetuff, säger Sjögren.

Hon är säker på att morföräldrarna hade varit stolta om de hade levt idag.

– Jag är lite ledsen att de inte är i livet. Jag tror att morfar hade varit så stolt om han hade sett att jag hade fått jobba med det här för de följde det väldigt noga.

– Jag trodde faktiskt att det var morfar som var drivande men efter att han gått bort så satt mormor och kollade på söndagarna när man kom hem till henne. Hon öppnade inte dörren för hon hörde inte att det ringde så det var bara att gå rätt in och där hörde man ”vrooom, vrooom” på högsta volym. Hon kunde vända sig och vara jätteglad och bara: ”åh vad roligt att det går så bra för Räikkönen”.

Vill ha touch av Nyhetsmorgon-ton

För Suzanne Sjögren kunde sommaren inte blivit bättre jobbmässigt, och hon hoppas komma in med lite nya infallsvinklar.

– Jag hoppas kunna tillföra ett tittarperspektiv, att få samtalet vardagsrumsvänligt. Hardcore sport men ändå kanske en touch av Nyhetsmorgon-ton på det. Att göra något mjukare utan att ta bort det rent sportsliga.

Publicerad: