Guldtuben ställs in: ”Inte ekonomisk vinning”

Pausar bara veckor i förväg

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Joakim Lundell kallade tillställningen ”korrupt”.

Nu ställs Guldtubengalan 2019 in.

– Det känns såklart lite trist att behöva stå över årets gala, men vi siktar på att komma tillbaka starkare än någonsin nästa år, säger Anna Hammerlid, vd på Splay One i ett pressmeddelande.

Guldtuben 2019 skulle gått av stapeln inom kort.

Nu ställs den in, meddelar Youtube-nätverket Splay i ett pressmeddelande.

– Guldtuben har från start varit ett projekt byggt på passion med syftet att hylla det community av digitala talanger och kreatörer som inte har fått det utrymme de förtjänar i traditionell media. Det har inte funnits en ekonomisk vinning i projektet utan framför allt Splay One, och partners till oss, har stått för de investeringar som krävts för att genomföra galan, säger Anna Hammerlid, vd på Splay One.

1 av 2 | Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

Startades 2014

Planen är att göra om galan och komma tillbaka nästa år.

– Nu har Guldtuben vuxit till ett stort nationellt event som samlar hela branschen, och med den utvecklingen så behöver vi ta ett omtag i hur vi organiserar galan för att genomföra den med högsta möjliga kvalitet. Det känns såklart lite trist att behöva stå över årets gala, men vi siktar på att komma tillbaka starkare än någonsin nästa år.

Guldtuben-galan startades av Splay 2014. Förra året direktsändes den på SVT.

Kritiserades av Joakim Lundell

Tillställningen hamnade blåsväder 2017 när en av Sveriges mest framgångsrika youtubers Joakim Lundell kallade den ”korrupt”.

– Det är ju ett nätverk som anordnar den här galan och de har ju sina Youtubers och ju mer de är framgångsrika ju mer tjänar nätverket pengar. De andra nätverken vill ju vara med och anordna Guldtuben för att det ska bli rättvist, men Splay vill ju inte ta in någon, sa han till SVT Nyheter då.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN