Poliser drog vapen efter vild biljakt i Göteborg

Av: Gustaf Tronarp

Publicerad:
Uppdaterad:

Polisen jagade en stulen och falskskyltad bil genom centrala Göteborg tidigt i morse, rapporterar gp.se.

I Annedal körde flyktbilen in i en polisbil.

– Poliserna prejade bilen, sedan hoppade de ut med dragna vapen. Det var dramatiskt, säger vittnet Peter till Aftonbladet.

Foto: LÄSARBILD

Den dramatiska jakten inleddes då bilen inte stannade vid en poliskontroll nära Redbergsplatsen vid 04-tiden.

– Jag kan se att man kört vida E20 mot Tingstadstunneln, via Gasklockan, under Götaälvsbron, Götatunneln och Järntorget, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen i region Väst, till gp.se.

Kraschade i polisbil

I ett bostadsområde i Annedal fick jakten ett abrupt slut. Då körde bilen in i en polisbil. Vittnet Peter, som bor i närheten, uppger för Aftonbladet att två polisbilar blockerade vägen för flyktbilen,

– De prejade den så att den inte kunna komma därifrån, och då körde bilen in i en av polisbilarna. Poliserna hoppade ut med dragna vapen. Det var dramatiskt, säger han.

Två gripna

Peters dotter filmade händelsen med sin mobiltelefon. På videon syns hur flera polisbilar står vid ett lägenhetshus med blåljusen påslagna. En person har försetts med handklovar och sitter på marken.

– Det var två som satt i bilen. Poliserna tryckte ner dem på marken efter att de fått ut dem. Det var ganska hetsigt, säger Peter.

De två personerna har gripits. En av dem, en kvinna, fördes till sjukhus för att få vård. Enligt polisen klagade hon på smärtor i en arm.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN