Mejla

Michael Carlsson

Hon är bara så mycket bättre – en bra spik

Michael Carlsson synar lopp för lopp på GS75 från Charlottenluns • System • Söndagen den 15 november

Publicerad:
Uppdaterad:
Jane Hall är ”stenklar” på GS75 i eftermiddag, enligt Sportbladets expert, Michael Carlsson.
Foto: ATG
Jane Hall är ”stenklar” på GS75 i eftermiddag, enligt Sportbladets expert, Michael Carlsson.

Grand Slam 75 gästar Danmark och Charlottenlund idag.

I snabbloppet Koster Memorial blir Cyber Lane storfavorit.

Men där har jag en riktig stänkare att bjuda på – vi snackar blott en procent som hästen är streckad på i skrivande stund.

Det blir verkligen en tidig Juul-afton om Commit Boom Bay vinner...


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på GS75. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


Charlottenlunds travbana utanför ”Kongens By” är värd för söndagens miljonspel och det är merparten danska hästar i startlistorna. Dessvärre är det få hästar i flera av startfälten och rätt så ojämna lopp på sina håll. Spikarna ser också ut att vara helt klara på förhand men mer om det längre ner.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på GS75. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


Rapporterna går i dur

GS75-1:

Det är flera ihåliga lopp i omgången och inledningen är att av dem. Första tanken var att helgardera, andra tanken att spika favoriten Broad Vision som felfri bör ha toppchans. Han har tagit tre segrar i år men bara visat galopp i de senaste starterna. Återkommer nu efter ett långt uppehåll och har kvalat inför den här starten. Träningsrapporterna går i dur och felfri torde han normalt bli svårstoppad. Tränaren Bo Westergård har flera bra chanser i GS75 och det här är en av dem. Enjoy’s Rapide S. är en outsider och Steen Juul berättade för mig att det fanns krafter kvar när hästen galopperade i sista sväng senast (slog ihop och misstolkade signalerna när konkurrenterna tjoade och skrek runtomkring, enligt Juul).

GS75-2:

Bara nio hästar i den andra avdelningen men lite smålurigt ändå. De danska hästarna har tävlat i billig omgivning och är lite svårbedömda gentemot de svenska hästarna. Favoriten Dinard jagar tredje raka segern och har bästa läget. Rossi Garline var rejäl vid segern från dödens senast och Think New And Big var inte som bäst senast men bra vid segrarna som radades upp tidigare i höstas. Skrällvarningen är Dream Perfect som efter segern näst senast avslutade bra till tredjeplatsen senast i Halmstad.

GS75-3:

Här kommer omgångens säkraste och bästa spik och det är Jane Hall. Hon är bara så mycket bättre än de övriga i det här sex-hästars lilla fältet. Hästen är startsnabb och leder från start till mål över kort distans. Jane Hall hade åtta raka segrar innan sviten bröts senast på Åby då hon inte var som bäst men mötte då också betydligt bättre hästar än hon gör nu. Innan dess har hon imponerat stort vid flera tillfällen, bland annat på Axevalla och på Solvalla då hon både har krossat konkurrenterna i spåren och vunnit från ledningen. Stenklar!

GS75-4:

Två hästar sticker ut främst i den fjärde avdelningen men jag vill även ha med en tredje som jag tror kan skrälla. Favoriten The Real Star var mycket bra när han vann i Halmstad näst senast och gången efter höll han tappert från dödens. Har toppform och blir svårslagen. Men lyckas startsnabba Zaffiro Jet hålla upp ledningen från innerspåret blir han svårslagen. Vann överlägset från ledningen senast i ett billigt gäng. Jag plockar även med Inertial som sköt till sylvasst senast till andraplatsen och var inte tom i mål. Har gått jämnt och säkert tidigare och även vunnit på Charlottenlund. Har spår längst ut bakom vingen men är väldigt startsnabb och blir intressant här om han kommer till.

Toppchans att krossa samtliga

GS75-5:

Even Steven är omgångens andra spik och den är nästan lika säker som Jane Hall. Hästen har gjort fem starter för sin nya tränare Flemming Jensen och vunnit i tre av dem. Han har hittat stilen på slutet då han har kunnat lättats i balansen och jagar nu tredje raka. Hästen har vunnit okörd två gånger i rad och vunnit överlägset båda gångerna, en från ledningen och en från dödens. Den långa distansen är ett plus och Flemmings häst har en toppchans att krossa samtliga, då motståndet inte skrämmer.

GS75-6:

I ett stayerlopp över tre varv blir det fyra streck på systemet. Apapmand känner vi till från Sverige och V75 tidigare och den danske hästen har nu ett lopp i kroppen efter ett fem månader långt uppehåll. Han spurtade då mycket bra till tredjeplatsen och torde gå framåt en hel del med loppet i kroppen. Står nu 20 meter bättre till än Onceforall Face gentemot senast de möttes och torde ha en bra chans att vinna. Palais Bourbon är stark och rejäl och står bra till på startvolten. Blir segerfarlig felfri.

Den häst han har mest feeling för

GS75-7:

N.J.Koster Memorial är dagens sportsliga clou utan tvekan. Favoriten Cyber Lane har hittat en strålande form och var magnifik när han besegrade Very Kronos i Gulddivisionen senast. Han var trea i Svenskt Mästerskap gången innan dess och även trea i Åby Stora Pris så han är van att möta eliten varje gång. Nu är motståndet inte av samma kaliber och normalt blir han svårslagen. Men man ska tänka på att trots att han har programnummer sju så startar han i det andra ledet bakom bilen över 1600 meter på Charlottenlund. Han har dock gått minst lika bra bakifrån som i ledningen så visst är det en jättebra chans ändå.

Men jag pratade med Steen Juul i veckan och när han säger att Commit Boom Bay är den av hans hästar som han har mest feeling för, då hajar man till. Speciellt som Commit Boom Bay bara är spelad till en procent(!) av insatsfördelningen i skrivande stund. Juul håller sin häst mycket högt och stoet gjorde ett topplopp på Vincennes senast då hon stretade emot i det längsta och blev målfotoslagen av Bazires favorit C.D. Commit Boom Bay är mycket startsnabb och spår sex är ett bra spår mitt i banan på Charlottenlund. Juul säger att häst mot häst så är Cyber Lane såklart bättre, men skulle det häxa för den sistnämnda kan Juuls primadonna rinna undan och skrällen vara ett faktum.

Jag nämner även att Slide So Easy ska tävla i en jänkarvagn, vilket han inte har gjort sedan han var tvåa i VM-loppet bakom Zacon Gio för några år sedan. Det lär bli en snackis under dagen och hästen visade prima form senast vid segern och får tredje strecket.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem på GS75. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


Michael Carlssons GS75-system

GS75-1: 7–6–2–10–1–5–9 (3–11)

GS75-2: 2–5–1–3–7 (4–6)

GS75-3: 6 Jane Hall (2–1)

GS75-4: 4–1–8 (5–6)

GS75-5: 9 Even Steven (8–3)

GS75-6: 9–4–5–10 (1–2)

GS75-7: 7–6–5 (4–2)

Systemet är på 1260 rader / kronor.

Av: Michael Carlsson

Publicerad:

LÄS VIDARE