Öbergs jättelopp – tog in 25 platser

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Systersuccén fortsätter.

I dagens jaktstart stod storasyster Hanna Öberg för en makalös upphämtning och slutade fyra.

– Vilken comeback! Så skönt, säger hon i SVT efter att ha kört upp sig 25 (!) placeringar.

I gårdagens stafett hade Hanna problem på skjutvallen – då klev lillasyster Elvira fram och räddade henne och förde Sverige till en tredjeplats.

I dagens jaktstart var det ombytta roller. Elvira sköt tre bom i tredje skyttet och i stället var det Hanna som stod för en monstruös upphämtning.

Fullt skytte

Hanna startade loppet som 29:a, över minuten bakom ledande Dzinara Alimbekava (Belarus). Då tog hon gruvlig revansch på skjutvallen och sköt fullt hus.

– Jag jobbade mig igenom alla skjutserier. I den sista hade jag så jäkla god känsla. Det blev liksom bättre och bättre hela tiden. Det känns så himla skönt, säger hon.

Nära tredjeplats

Fransyskan Julia Simon var dock starkare på slutvarvet och snuvade Hanna på en pallplats. Den svenska stjärnan slutade fyra.

– Jag försökte hålla henne (Simon) bakom mig, men hon har visat jättegod form. Jag blev nästan lite förvånad när hon körde så hårt direkt, men nej … i dag var hon lite för stark för mig. Men nästa gång tar jag henne!

Elvira gick i mål som sjua, trots sina tre bom på vallen. Efteråt erkänner hon att nerverna gjorde sig påminda på skjutvallen.

– Jag kände att ”nu har jag chansen”, men i dag gick det inte. Men jag är ändå ganska nöjd, säger hon efter vad som var nytt personbästa i en jaktstart.

Marte Olsbu Röiseland (Norge) vann loppet före Dzinara Alimbekava (Belarus).

Hanna Öberg ligger trea i den totala världscupen. Elvira ligger fyra.

Publicerad:

LÄS VIDARE