Tottis fina gest mitt i hyllningarna

Publicerad:
Foto: STEFANO RELLANDINI / X90016

FOTBOLL

I går tog en era slut i Rom.

Francesco Totti spelade sin sista match för Roma och hyllningarna till kejsaren av Rom ville aldrig ta slut.

Mitt i firandet passade 40-åringen på att lämna över stafettpinnen till föreningens yngsta kapten.

Den 28 mars 1993 debuterade en 16-årig Francesco Totti för Roma.

I går, 768 matcher, 24 år och två månader senare, var det dags att sätta punkt. I den 54:e minuten i Serie A-mötet mellan Roma och Genoa byttes Totti in till ett öronbedövande jubel på Olympiastadion i Rom.

”Jag älskar er”

Roma avgjorde och säkrade andraplatsen i ligan men efter slutsignalen var det bara en spelare som hyllades. Francesco Totti gick varv efter varv inne på arenan och mottog publikens kärlek.

– Jag är inte redo att säga att det är över. Men nu är vi här, stunden är kommen. Tyvärr. Jag hoppades att den aldrig skulle komma, säger Totti i sitt avskedstal.

– Det är omöjligt att sätta ord på mina 28 år i klubben. Jag skulle vilja göra det med en dikt eller en sång, men jag är inte så bra på det… Jag har försökt låta mina fötter sköta snacket. Det känns enklare så.Jag är stolt över de här 28 åren. Tack, Rom. Jag älskar er, säger Totti.

Foto: STEFANO RELLANDINI / X90016

Symbolisk gest

Mitt i hyllningarna passade han på att lämna över facklan.

Totti, som övertagit kaptensbindeln när han byttes in, tog av den och satte den på armen på Mattia Almaviva, till vardags kapten för Romas yngsta pojklag, i en symbolisk gest för Roma-ungdomarnas dröm om att följa i Tottis fotspår.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.