Attackerade polis med hammare vid Notre Dame – sköts

avAdam Westin, John Granlund, Niklas Eriksson

En man sköts ner efter att ha attackerat en polis med en hammare i Paris.

Polisen höll besökare till katedralen instängda och allmänheten uppmanades att undvika platsen.

Åklagarmyndigheten har inlett en terrorutredning, enligt AFP.

Strax efter 16.30 på tisdagen kom rapporter om skottlossning i Paris i området kring katedralen Notre Dame, en populär turistattraktion.

En man beväpnad med en hammare ska ha gått till attack mot en polis som patrullerade området tillsammans med två andra poliser.

Angriparen sköts i bröstet av en kollega till den polisman som angreps. Frankrikes inrikesminister Gerard Collomb säger att angriparen ska ha ropat ”det här är för Syrien”.

Gärningsmannen var även beväpnad med köksknivar och andra ”osofistikerade vapen”, uppger inrikesministern enligt nyhetsbyrån AP.

Polisen skadades lindrigt

Vid 17.20 meddelade fransk polis att läget var under kontroll. Den attackerade polismannen ska ha klarat sig med lindriga skador. Gärningsmannen som sköts har förts till sjukhus med ännu okända skador.

Polisen uppmanade på Twitter människor att undvika området och Notre Dame-besökare hölls instängda i katedralen, på begäran av polis.

Ett vittne berättar för Sky News att det var lugn stämning i katedralen. Folk satt ned i gångarna och hölls informerade av vakter och polis, uppger vittnet.

Terrorutredning inledd

Åklagarmyndigheten har inlett en terrorutredning, uppger inrikesdepartementet.

Det råder undantagstillstånd i Frankrike, efter att landet drabbats av flera terrorattacker de senaste åren.

Den 20 april dödades polisen Xavier Jugulé på paradgatan Champs-Elysées, när en man öppnade eld med automatvapen. Ytterligare två poliser skadades. Gärningsmannen, som sköts ihjäl, hade attackerat poliser tidigare och bar med sig en lapp där han uttryckte sympatier för terrorgruppen IS.

ARTIKELN HANDLAR OM