Nationell marsch om Arsenalstjärnans framtid

Foto: ODD ANDERSEN / AFP
Alexis Sanchez ryktas vara på väg bort från Arsenal.

avJens Persson

FOTBOLL

Alexis Sanchez ryktas vara på väg att lämna Arsenal.

Och för 4 000 supportrar i Chile kan avskedet inte komma fort nog.

Nu anordnas en demonstration för att få nationalikonen att lämna Premier League-klubben.

– Han förtjänar bättre än att vara ensam, skriver arrangören på sin Facebooksida, enligt ESPN.

Arsenals säsong är på väg att krascha. Laget är tio poäng efter Chelsea i ligan och är återigen på väg att åka ur Champions League i åttondelsfinalen efter 1–5 borta mot Bayern München i onsdags.

En av få ljusglimtar under säsongen har varit chilenaren Alexis Sanchez som leder skytteligan i Premier League och totalt gjort 20 mål för Arsenal under säsongen.

28-åringens kontrakt går ut efter nästa säsong och förhandlingarna om ett nytt kontrakt med Arsenal uppges vara problemfyllda. Sanchez ryktas vara på väg att lämna Londonlaget och i stjärnans hemland vill man göra sitt för att det ska ske redan i sommar.

”Spelar ensam”

Flera internationella medier, däribland ESPN och Independent, rapporterar om en demonstration i Chiles huvudstad Santiago. Enligt uppgifter har över 4 000 personer anmält sig till evenemanget som heter ”National march for Alexis Sanchez to leave Arsenal”.

”Vi som chilenare är trötta på att se en av våra största stjärnorna spela ensam för att bära laget. Vi vill inte att han ska spela i Real Madrid eller gå tillbaka till Barcelona. Vi vill bara att han ska få kämpa ihop med 10 andra spelare för att nå framgång. Han förtjänar bättre än att vara ensam”, skriver arrangören på sin Facebooksida.

ARTIKELN HANDLAR OM