Hultström spelklar mot Rögle

Av: Lo Hägerfelth

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Robert Granström/TT NYHETSBYRÅN

HOCKEY

För mindre än en vecka sedan blev han klar för Djurgården. Nu kastas han rakt in i hetluften.

Klubben meddelar att NHL-återvändande Linus Hultström spelar mot Rögle i kväll.

Det var i söndags som övergången blev klar. Efter två succéartade säsonger med Djurgården mellan 2015 och 2017 flyttade Linus Hultström inför säsongen till NHL och Florida, men flyttade nu tillbaka till Stockholm och Djurgården.

– Djurgården har alltid legat mig varmt om hjärtat och är nummer ett i Sverige så det ska bli skönt att spela här de två kommande åren, sa 24-åringen till Djurgårdens hemsida.

”Skulle ha vilat idag”

Nu står det även klart att supportrarna inte behöver vänta speciellt länge på Hultströms återkomst. I kväll spelar han mot Rögle.

– Den ursprungliga planen var att han skulle ha vilat idag. Fokuserat på träning denna vecka eftersom han bara varit på is i knappt två veckor under augusti/september. Planen ikväll är att matcha försiktigt i fem mot fem och sen öka istiden i powerplay, säger sportchefen Joakim Eriksson till klubbens hemsida.

Anledningen till denna framskjutna debut ska enligt hemsidan vara spelaravbräck i laget. David Bernhardt har insjuknat och eftersom Tom Nilsson inte är spelklar så ges möjligheten för Hultström redan ikväll.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!