Bekräftat: Tränarduon blir kvar i landslaget

…men också två nya namn i ledningen

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Åkare har uppgetts vara missnöjda med Magnus Ingesson och Stefan Thomson.

Men nu är det bekräftat att tränarduon blir kvar i landslaget.

– Vi kommer att bli världens bästa landslag, säger landslagschefen Anders Byström.

Redan förra veckan kunde Sportbladet berätta att Magnus Ingesson och Stefan Thomson får fortsatt förtroende som tränare för damlandslaget. Det bekräftades under torsdagens presskonferens där även Anders Högberg och Lars Ljung presenterades som nya tränare.

– Vi har letat efter folk som verkligen har drivet och som kan passa in i vår organisation. Det är en känsla av att vi kommer att bli världens bästa landslag. Eller det är vi, men vi ska bli ännu bättre, säger landslagschefen Anders Byström.

”Kommer jobba tajtare”

Nytt för kommande säsong är att herr- och damlandslaget kommer att jobba mer tillsammans. Ingesson och Thomson får därmed ansvaret för både damer och herrar tillsammans med Högberg som tidigare varit tränare i Norge.

– Det blir väl en viss uppdelning där Högberg kommer ha lite mer mot herr och Ljung mot Bahaus. Men vi kommer jobba mycket mer tajt och ta tillvara på varandras kunskaper, säger Ingesson.

Högberg tävlade i landslaget i början av 2000-talet och nådde tre pallplatser.
Foto: BILDBYRÅN
Högberg tävlade i landslaget i början av 2000-talet och nådde tre pallplatser.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Thomson, till vänster, och Ingesson i mitten.

Det har stormat kring landslaget den senaste tiden och tidigare i vår hamnade Ingesson och Thomson i fokus efter att Expressen publicerat uppgifter om att flera åkare var missnöjda med lägerverksamheten och upplägg kring träningen. Efter det avslöjade också SVT att tränarduon skulle tvingas lämna sina uppdrag.

Publicerad:

LÄS VIDARE