Utspelet inför V75: ”Aldrig känts så bra”

Amatören Tony Löfqvist optimistisk inför V75 • Tillbaka på hemmabanan Åby med Vikings Preacher • ”Stenklart”

avAndreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Foto: Malin Albinsson / TR BIlD
Åby-amatören Tony Löfqvist

V75 på hemmaplan för Åby-amatören Tony Löfqvist.

Då tror tränaren på storskräll med sin Vikings Preacher.

– De andra får vara bra om de ska stå emot honom, säger han till Trav365.

Det har varit tyst under en tid från Åby-amatören Tony Löfqvist. Den vanligtvis frispråkige tränaren har många gånger snackat upp sina hästar No Comment och Vikings Preacher.

Inför starten på lördag med ”Vikingen” är inget undantag.

”Riktigt optimistisk”

Den femårige valacken startar i den sjunde avdelningen som är ett försök till Bronsdivisionen – från spår elva bakom bilen.

Distansen är 2 140 meter.

– Jag tror på mina hästar och dom har ju också levererat och bland annat vunnit en V75-final. Men nu måste jag verkligen säga att ”Vikingen” kändes strålande i det senaste jobbet. Så här bra har det aldrig känts och jag är riktigt optimistisk, säger han.

– Jag är medveten om att jag är något av en citatmaskin och jag säger alltid vad jag tycker och tänker. Jag bryr mig inte om vad folk säger. Jag vet vad min häst kan och det ska vi visa på lördag.

”Redo för de stora loppen”

Tony valde i början av maj att låta båda hästarna gå på sommarbete. No Comment hade dragit på sig en gaffelbandsskada och Vikings Preacher fick göra stallkamraten sällskap i hagen.

Vännen och stallgrannen Stefan Granlund fick ta över sommaransvaret med V75-hästarna tillsammans med skötaren Frida Dahl – och upplägget verkar ha fungerat bra.

– Stefan är en mycket god vän som hjälpt mig med hästarnas hovar. Vi kom fram till ett träningsupplägg som verkligen har slagit väl ut nu. Frida är också mycket kompetent och har haft en stor del i mina hästars framgång och nu är vi redo för de stora loppen igen.

”Något jag aldrig upplevt tidigare”

Vikings Preacher har gjort två starter sedan uppehållet men utan några framskjutna resultat.

Löfqvist ger sin syn på nollorna i resultatraden.

– I comebacken på Örebro i mitten av augusti satt Erik Adielsson fast med honom och han kändes jättefin redan då men vi såg aldrig dagens ljus. I nästa start galopperade han och även då var han riktigt fin innan.

– Men det jag nu känner i honom är något jag aldrig tidigare upplevt. Han kan vara femtio meter bättre än tidigare och jag hoppas verkligen inte att det strular. Vi har ofta dragits med dåliga utgångslägen och på lördag är inget undantag.

Hur ser du på loppet?

– Jag hoppas kusken Anders Christiansson kan hitta tredje, fjärde ytter och sedan styra på med 600 meter kvar. Då får de andra vara bra om de ska stå emot. Går det för långsamt sänder vi fram omgående, säger amatören och fortsätter berätta om loppet:

– Löser det sig så tror jag att det är stenklart. Nu har vi inte fått till i det i två starter och det har sin förklaring. Därför blir han också så lite spelad och det är helt fel om jag får säga mitt, avslutar Åby-tränaren.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Hästar