GoT-fans vill stoppa manusförfattarna från att förstöra Star Wars

Tiotusentals har skrivit under upprop

avTorbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

”Game of thrones”-fans vill stoppa seriens manusförfattare från att göra nya ”Star Wars”-filmer.

Tiotusentals har skrivit under två upprop på nätet.

”Att se hur dessa författare har hanterat en hel generations mest populära tv-serie och efter att ha sett hur fans har reagerat borde de inte belönas med världens mest populära film-franchise”, står att läsa i ett av uppropen.

Besvikelsen över ”Game of thrones” sista säsong och hur serien slutade har fått seriens fans att rasa mot manusförfattarna.

NU har två upprop på nätet samlat över 25 000 namnunderskrifter för att försöka stoppa David Benioff och D.B. Weiss från att också, enligt undertecknarna, förstöra tre kommande ”Star Wars”-filmer, skriver New York Post.

Tidigare i maj gick Disney ut med att man planerar för tre nya ”Star Wars”-filmer, med premiär 2022 och att ”Game of thrones”-manusförfattarna David Benioff och D.B. Weiss fått uppdraget att skriva och producera dessa.

1 av 2 | Foto: TT
David Benioff och D B Weiss kommer att ta sig an ett nytt kapitel i "Star wars"-serien. Arkivbild.

”Ett misstag”

”Att ge ’Game of thrones’-författarna (David Benioff and D.B. Weiss) ansvaret för ’Star Wars’ är inte bara ett kontroversiellt beslut utan ett misstag helt enkelt”, står att läsa i ett upprop på change.org som i skrivande stund har lockat över 18 000 namnunderskrifter.

Uppropet fortsätter:

”Att se hur dessa författare har hanterat en hel generations mest populära tv-serie och efter att ha sett hur fans har reagerat borde de inte belönas med världens mest populära film-franchise.”

”Måste höja våra röster”

Ett annat upprop, på Thepetitionssite, har samma budskap:

”Snälla skriv under mitt upprop om ni inte vill att den kommande ’Star Wars’-filmen ska förstöras så som sista säsongen av ’Game of thrones”, skriver initiativtagaren.

Uppropet, som har över 8 000 underskrifter fortsätter:

”Som ’Game of thrones’ är ’Star Wars’ framgångsrikt på grund av oss fans. Därför måste vi höja våra röster nu, innan inspelningen börjar och be Disney att välja någon annan till den här filmen”.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Star wars

Tv-serier

Film

Fans