Flera döda i våldsam tornado i USA

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Minst tre personer har dödats efter att en våldsam tornado rusat fram i den amerikanska delstaten Missouri.

Totalt har sju personer mist livet i oväder sedan i måndags.

Virvelvindarna svepte nordöst genom delstaten under onsdagskvällen, lokal tid. Tre personer har bekräftats döda i Golden City i sydvästra Missouri och flera har skadats i Carl Junction, rapporterar NBC News.

I delstatshuvudstaden Jefferson City, med drygt 40 000 invånare, har en ”stor och destruktiv” tornado dragit fram, enligt USA:s nationella vädermyndighet som utfärdat flera orkanvarningar.

Inga dödsfall har rapporterats i Jefferson City, men polisen har fått ett stort antal larm från människor som blivit instängda i sina hem efter att träd och bråte blåst ner.

– Det är kaotiskt, säger polischefen David Williams till nyhetsbyrån AP.

De lokala myndigheterna uppger på Twitter att förödelsen är stor med blockerade gator och fallna elledningar. Myndighetsanställda har även beordrats att inte komma till jobbet under torsdagen.

1 av 2 | Foto: John Dolson / TT NYHETSBYRÅN
Förstörelse hos en bilhandlare i Jefferson City, Missouri.

Oväder med hårda vindar, kraftiga regn och översvämningar har även drabbat delstaterna Texas, Oklahoma, Kansas, Nebraska, Iowa och Illinois.

Tidigare i veckan har fyra dödsfall inträffat i Iowa, Oklahoma och Missouri, enligt USA Today. Totalt har därmed sju människor dött i tornado- och översvämningsrelaterade händelser i USA de senaste dagarna.

Publicerad:

LÄS VIDARE