Mika avvaktar med besked om VM

avPer Bjurman

NEW YORK. Han toppade nyligen sin hittills bästa NHL-säsong genom att för första gång spränga sig genom 30-målsbarriären – och hjälpte Rangers till en liten 4-2-skräll mot St. Louis i natt.

Nu kommer Mika Zibanejad hem och försöker hjälpa Tre Kronor att vinna tredje raka VM-guldet.

Kanske…

– Jag vill inte ta beslut i den frågan förrän grundserien är färdigspelad. Vi får se hur kroppen känns då, säger han till Sportbladet.

Ja, tänka sig – avsågade New York Rangers kan fortfarande.

Trots att de hamnade i 2-0-underläge i första perioden i nattens hemmamatch mot starka St. Louis vände de och vann till slut med 4-2.

– Det känns väldigt bra, allting blir roligare när man vinner, oavsett i vilken situation man befinner sig, säger Mika Zibanejad när vi träffar honom efteråt.

– Vi kan ju inte bara lägga oss ner och vänta på att säsongen ska ta slut, det är som det är men vi kan lika gärna försöka spela så bra som möjligt och vinna matcherna vi har kvar.

Mika gjorde inga mål just i natt – mer än ett väldigt snyggt som blev bortdömt för interference på Blues-målisen Jordan Binnington– men han satte två i förlustmatchen mot Boston för ett par dygn sedan och nådde därmed milstolpen 30 mål för första gången.

– Det var inget jag kände för att fira då, direkt efter en förlust, men så här med några dagars perspektiv känns det ändå bra. Det var ett uttalat mål att nå 30 i år, man vill alltid slå sina egna rekord, i synnerhet när man har en offensiv roll fortsätter den 25-årige stockholmaren.

1 av 2 | Foto: Mary Altaffer / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

”Det beror på”

Och det är ingen slump att han slår detta personliga rekord just i år. Trots att Rangers som lag haft det tungt är detta Mikas bästa säsong i världens bästa liga. Han har verkligen etablerat sig som självklar förstecenter senaste halvåret.

– Jo, jag tycker också jag tagit ett steg framåt, instämmer han.

Så nu är frågan – kommer denne, helt klart potentiell förstecenter även i Tre Kronor, stjärna hem och spelar VM igen? 

Svar:

Vi får se.

– Jag vill inte säga för mycket om det alls, jag kommer inte ta något beslut förrän vi är helt klara här. Det beror på hur det känns då, i kroppen och i huvudet, slår han fast.

Se nattens resultat i målservice

ARTIKELN HANDLAR OM