Dubbla Eurovision-chanser för Lundvik

Skriver låt i England – tävlar som artist i Sverige

1 av 2 | Foto: Robin Lorentz-Allard
John Lundvik.

avTorbjörn Ek

NÖJE

John Lundvik har dubbla chanser att ta sig till Eurovision song contest 2019.

Den svenska artisten har skrivit en av de tre låtar som tävlar i Storbritanniens uttagning – och tävlar själv i Melodifestivalen.

Under onsdagen gick BBC ut med vilka tre låtar som kommer att tävla i Storbritanniens uttagning till Eurovision song contest, ”You decide”.

Och det visar sig att svenska artisten John Lundvik har dubbla chanser att ta sig till Europafinalen i Tel Aviv i maj. Inte nog med att han tävlar i Melodifestivalen och går sist ut i sista deltävlingen med låten ”Too late for love” som han också varit med och skrivit.

John Lundvik har också skrivit ett av de tre bidrag som gör upp i den brittiska motsvarigheten till Melodifestivalen. Låten ”Bigger than us” har skrivits av Lundvik tillsammans med Laurell Barker, Anna-Klara Folin och Jonas Thander.

Samma låt sjungs av två artister

Enligt nya regler i den brittiska uttagningen kommer låten att framföras i två olika versioner, av två olika artister. Totalt tävlar sex artister med tre olika låtar i den brittiska uttagningen. Den låt som John Lundvik varit med och skrivit kommer att framföras av Michael Rice respektive Holly Tandy.

Låtarna i den brittiska uttagningen offentliggörs under onsdagen via BBC och går att lyssna på bland annat via Eurovisionsajten ESCextra som föredömligt samlat länkarna.

ARTIKELN HANDLAR OM