Rolf Andersson: ”Vore häftigt med Elitloppet”

avErik Pettersson

1 av 2 | Foto: TR Bild
Readly Express ägaren Rolf Andersson i gul kavaj och tränaren Timo Nurmos jublar efter segern i Prix d’Amérique 2018. Nu siktas hästen mot Elitloppet.

Readly Express är klar - för satsning mot Elitloppet.

Ägaren Rolf Andersson har bestämt sig kring hästens närmaste framtid.

– Det vore häftigt med Elitloppet och när folk visar så stor uppskattning för Readly på tävlingsbanan så vill vi gärna vara med, säger han till tidningen Sulkysport.

Tidigare i veckan kunde Trav365 avslöja att Readly Express närmaste framtid med satsning mot Elitloppet eller avel skulle beslutas i närtid.

– Vi är skyldiga stoägarna att lämna ett besked, sa stjärnhästens ägare Rolf Andersson.

Beslutet alla travälskare ville ha

Och efter den heroiska tredjeplatsen i Prix d’Amérique och uppvisningssegern i Prix de France får nu alla travälskare se världens, just nu, bästa häst på Solvalla sista helgen i maj.

– Om det bara gällde pengar vore beslutet enkelt. Det tryck som är på Readly nu när det gäller aveln är enormt. Men det vore häftigt med Elitloppet och när folk visar så stor uppskattning för Readly på tävlingsbanan så vill vi gärna vara med, säger ägaren Rolf Andersson till Sulkysport.

Inget avelsarbete i år

Det betyder att det inte blir något avelsarbete för den högintressante hingsten under 2019.

– Det går inte att kombinera, utan det är antingen eller som Timo säger. Man kan inte både äta kakan och ha den kvar, klargör Andersson för tidningen.

En som naturligtvis jublar över ägarens beslut är Solvallas sportchef Anders Malmrot.

– Som arrangör vill vi så klart se den som just nu är världens bästa häst på Solvalla. Det vore grymt att få Propulsion och Readly Express i en landskamp och dela upp E-läktaren i en hörna med röd-gula färger och en med brunt. Men Readly är prio ett, sa han tidigare i veckan.

Trav365 har sökt Rolf Andersson och tränaren Timo Nurmos för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

Solvalla

Trav