Wangle: ”De stal alla rubriker – på nytt”

avCarl Wangle

Händelserik omgång på Mantorp

Stall Kolgjini blev stora kungar – och fick solklart mest rubriker.

Dubbelseger inom V75 – och så en riktig passning från Adrian Kolgjini.

De brukar oftast skapa mest rubriker.

De har sin roll inom travsporten.

Och vad vore travet utan Stall Kolgjini? Ja, i alla falla tråkigare och inte så händelserikt.

Under lördagens V75-omgång på Mantorp hade de show på V75 med dubbelseger. Rajesh Face såg dessutom ruskigt fin ut och det går inte att klaga på stallformen för Kolgjini just nu efter en lång svacka under höst och vinter.

Adrian Kolgjini låg riktigt lågt inför stjärnhästens debut. Trots att hästen såg bländande ut så gav han en rejäl passning till sina konkurrenter. ”Det var ett gäng mesar som körde”.

Kolgjini skapar rubriker både på och utanför travbanan.

I övrigt:

Det skrällde rejält på V75 två lopp i rad. Snacka om korsdrag i kuponghögen. Endast 21,94 system satte alla rätt. Utdelningen: Över 1,8 miljoner kronor. Det kunde man inte tro efter V75–4...


Här är Sportbladets plusbetyg på V75

Rushmore Face / Adrian Kolgjini: Kunde profilera på det hårda tempot första 500 metrarna, men hur bra var hästen egentligen? Fick trava först i tredjespår sista 800 metrarna och kunde slå klorna i den stora favoriten. En riktigt imponerande insats och hästen var riktigt bra för dagen. Hästen, som stod tufft inne i klassen, visade sin sylvassa kapacitet.

Harran Boko: Vilken stjärnstatus som hästen visar upp. För de som garderade hästen fick sig en rejäl käftsmäll. Hästen gick helt fläckfritt och travade perfekt loppet igenom. Han har minst sagt överkapacitet i loppet och så länge han bara vill trava som kommer han tjäna mycket pengar framöver. Stora plus.

Handsome Brad: Hästen gjorde debut i gulddivisionen men värmde som en demon och det syntes direkt att Stenströmer inte slarvat med vinterträningen. Hästen snabbstartade till ledningen och väl i front så var det lågt tempo. Hästen gick undan till en säker seger och även om det inte blev någon riktig värdemätare så såg Handsome Brad mycket läcker ut. Får sitt stora genombrott i år? Jag tror det.

Eelis: Gjorde comeback efter lång frånvaro, men hästen stod för en suverän insats. Snabbt till ledningen och sedan var det spel mot ett mål. Snackhästen Tobias Del Ronco kunde inte utmana och Örjan Kihlström myste i ledningen. Efter en snabb avslutning var Eelis överlägsen och firma Nurmos/Kihlström avslutade V75-omgången på nytt. Jag vet inte hur många gånger de ramat in omgången på slutet...

Terminator Face / Erik Adielsson: Hur är det möjligt att hålla hästen i trav under hela loppet? Ja, fråga Erik Adielsson. Tillsammans med favoriten av loppet kunde duon pricka starten perfekt och väl i front var det ingen som kunde hota. Trots flera körningar under loppets gång kunde Terminator Face gå undan till en överlägsen seger. Men, det höll på att sluta i galopp under varje steg sista 500 metrarna. Snacka om bra jobbat att inte galoppera.

Cheerful Rivner: Sågs inte med chans någon gång under loppet och var riktigt seg loppet igenom. Trots första jänkarvagn så var det slaka linor och hästen kämpade på men som favorit var det inte godkänt.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75