Ingrosso och Sandman gör Mello-finalens öppningsakt

Gör musiknummer om sin vänskap: ”Förhoppningsvis påverkat dagens stereotypiska machokultur”

avTorbjörn Ek

SOLNA. Förra årets vinnare står för öppningsakten i Melodifestivalens final.

Tillsammans med bästa vännen Felix Sandman framför Benjamin Ingrosso ett musiknummer om sin vänskap.

– Att vi gjorde avstamp i att öppet dela med oss av våra känslor som förhoppningsvis påverkat dagens stereotypiska machokultur känns så himla viktigt, säger duon i ett uttalande.

Förra årets etta och tvåa i Melodifestivalen kommer stå för årets öppningsakt i finalen.

Benjamin Ingrosso vann tävlingen med ”Dance you off” medan bästa vännen Felix Sandman gick via andra chansen till en silvermedalj med sin ”Every single day”.

Samtidigt lyckades de också få en hit med sin duett ”Tror du att han bryr sig” och den duetten ingår i Melodifestivalens öppningsakt på lördag i ett musiknummer där Benjamin också framför en cover på Lionel Richies ”All night long”.

Foto: CAROLINA BYRMO

– Den här resan har betytt väldigt mycket för vår vänskap och att vi gjorde avstamp i att öppet dela med oss av våra känslor som förhoppningsvis påverkat dagens stereotypiska machokultur känns så himla viktigt och sjukt kul bara. 2018 var ett viktigt år för oss båda och vi har aldrig vart så taggade som vi är för 2019, säger Benjamin och Felix i ett gemensamt uttalande om öppningsakten.

”Ska bli magiskt”

– Vi är så taggade på att få komma till finalen och dra igång årets fest med alla grymma finalister. För bara ett år sedan hände det sjukaste när Sverige röstade fram oss som favoriter. Att få komma tillbaka ett år senare som gästartister och sprida glädje ska bli magiskt, säger de.

Melodifestivalens innehållsproducent Henric von Zweigbergk kommenterar mellanakten i ett pressmeddelande från SVT:

– Vi är många som blickar tillbaka till förra årets final med värme och minns Benjamin och Felix fina vänskap när resultatet presenterades. Vi börja årets final med att hylla vänskap och ta med oss värme och kärlek in i programmet, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM