Här får Zlatan högre betyg än Lindelöf – efter en kvart

”Finns en mening med fotbollen igen”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan Ibrahimovic, 36, spelade en kvart mot Newcastle.

Nu hyllas han på flera håll.

”Såg pigg och vass ut”, skriver Manchester Evening News, en av tidningarna som gav anfallaren högre betyg än Victor Nilsson Lindelöf, 23, som spelade hela matchen.

Zlatan Ibrahimovic, 36, och Victor Nilsson Lindelöf, 23, skrev historia på lördagskvällen. För första gången någonsin fanns två svenskar på plan samtidigt i Manchester United, som slog Newcastle med 4–1.

Ibrahimovic fick göra bejublad comeback efter sju månaders skadefrånvaro och var nära ett drömmål efter att han blivit inbytt i 77:e minuten.

– Jag har tränat mycket och jag har tränat hårt, jag är här i dag. Jag är tacksam för att jag kan spela fotboll igen. Nu när vi har nått hit vill vi göra mer och mer, sa ”Ibra” efter matchen.

Halkade vid baklängesmål

Victor Nilsson Lindelöf gjorde sin första Premier League-match från start, men hamnade än en gång i skottgluggen när han halkade i samband med Newcastles ledningsmål.

– De kom runt på kanten och jag försökte täcka förstaytan, så kom den snett bakåt. Jag får kolla efteråt och se hur det såg ut, sa Lindelöf.

Och domen mot mittbacken är hård.

Daily Mail, Daily Mirror, Daily Express, ESPN och Manchester Evening News ger svensken lägst betyg av alla startspelare i United, och i Daily Star, som delar ut höga betyg till hela truppen, är Lindelöf en av spelarna som får lägst betyg med en sjua.

Zlatan hyllas

”Skakig insats”, skriver Daily Express.

”Lämnade Gayle omarkerad vid målet och halkade i ett avgörande ögonblick, minuter efter en riskfylld bakåtpassning”, skriver ESPN.

Noterbart är att både Manchester Evening News och Daily Express delar ut högre betyg till Zlatan Ibrahimovic, som spelade en kvart, än till Lindelöf som spelade hela matchen.

”Zlatan såg pigg och skarp ut. Tvingade fram en räddning”, skriver Manchester Evening News.

I Daily Mirror får duon samma betyg – en femma – och ”Ibra” hyllas efter comebacken.

”Äntligen finns det en mening”

"Zlatan är tillbaka, äntligen finns det en mening med fotbollen igen!", skriver fotbollssajten Goal på Twitter.

Att komma tillbaka så snabbt efter en så allvarlig skada i hans ålder är häpnadsväckande", skriver fotbollslegendaren Gary Lineker.

"Zlatan är inte mänsklig", skriver Eurosport-journalisten Siavoush Fallahi.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE