Frias för mord – döms för misshandel

avTT

Foto: Henrik Montgomery
En kvinna döms till tre års fängelse för grovt vållande till annans död och grov misshandel och en medåtalad man döms till två års fängelse för grov misshandel. Arkivbild.

En kvinna och en man frias för misstanke om mord på en man i 20-årsåldern. De döms i stället för vållande till annans död och grov misshandel.

Kvinnan, i 25-årsåldern, döms av Värmlands tingsrätt till tre års fängelse för grovt vållande till annans död och grov misshandel. Mannen, i 50-årsåldern, döms till två års fängelse för grov misshandel. Bakom händelsen ligger ett svartsjukedrama.

Offret ska ha gjort slut med kvinnan en vecka tidigare och hade en ny flickvän. Tillsammans med den medåtalade sökte kvinnan upp sin ex-pojkvän i Hagfors.

Mötet slutade i ett våldsamt tumult med sammanlagt fem personer inblandade. När allt var över låg den före detta pojkvännen död på marken med skador i huvudet och knivskador.

Enligt domen är det ställt bortom rimligt tvivel att det var kvinnan som höll i kniven som orsakade skadorna som ledde till mannen död. Men oklarhet kring vad som skett i tumultet gör att kvinnan frias för mord, och i stället döms för vållande till annans död. Mannen döms för grov misshandel.

De båda dömda ska också betala skadestånd till offrets anhöriga. De båda fälls samtidigt för några mindre brott.