”Därför går jag emot den stora favoriten”

Carlsson: En kanonhäst med knallform och ett bättre läge

Foto: TR Media
Cyber Lane jagar seger i Charlottenlund under söndagen
TRAV

V75 på en av mina absoluta favoritbanor Charlottenlund i dag.
Då spikar jag emot den stora favoriten för mitt drag har knallform och ett bättre läge.
Sedan tänker Per Oleg Midtfjeld tävla med Ferrari B.R. och inte låta Cyber Lane få någon walk in the park i Copenhagen Cup.

Har ni inte besökt den gemytliga trav­banan Charlottenlund strax utanför Köpenhamn är det på tiden. När en av mina absoluta favoritbanor dukar upp till fest ska det mycket till för att jag inte ska vara på plats.

Favorit i årets upplaga av Copenhagen Cup är Cyber Lane och Johan Untersteiners Derbyvinnare såg kanonfin ut i vid en imponerande seger i årsdebuten med krafter kvar. Han lär gå framåt med loppet i kroppet och når han ledningen är det slut.

Men när jag pratade med Per Oleg Midtfjeld häromdagen om det hetaste motbudet Ferrari B.R. lät han väldigt sugen på att försöka svara ut Cyber Lane från början och köra i ledningen med Ferrari B.R.

”Om jag släpper ledningen ger jag ju bort loppet till Cyber Lane”, menade Oleg och tyckte att det vore kul att se Ferrari B.R. i ledningen och testa hur långt han räcker i den internationella eliten.

I fjol slog Ferrari B.R. världsrekord med 1.09,9 över mededistans och hans två segerlopp i år skvallrar om att hästen har övervintrat väl och nu är det upp till bevis om Norge ska få med en häst i Elitloppet i år.

Jag ”fegar” därför och streckar båda två på systemet.

Nu är det dags

Omgångens fräcka spik blir istället ­Demolition F. som jag har jagat en längre tid. En riktig kanonhäst om ni frågar mig och jag tycker att han har gjort fem­stjärniga prestationer flera gånger i rad i V75 utan att få vinna.

Men nu tror jag det är dags och härligt spelvärde på honom från ett perfekt utgångsläge samtidigt som favoriten Bandit Brick har sämsta läget med spår tolv.

Hästen är snabb ut och jag vet att Peter Untersteiner ångrade att han släppte ledningen för tre starter sedan på Mantorp i V75 då han blev tvåa. Får han spets nu är det läge att bara köra hela vägen och då är det toppchans till seger. Här ”fegar” jag inte och dubblar med favoriten Bandit Brick från spår tolv som har V75-finalen under Elitloppshelgen i sikte utan jag tar ställning och spikar Demolition Man F..

Kash Brodda är favorit i V75-1 och Peter Untersteiners högkapabla madame har inte startat sedan hon blev tvåa från ledningen på Vincennes i Paris i mitten av februari. Hon rapporteras väl förberedd till den här starten och kan absolut vinna.

Men jag garderar och vill vurma för Uncertain Age, om hon skulle sköta sig. Tomas Malmqvists hästar är på gång och den här damen har fart för att vinna felfri från ett fint läge.

”Hästen blir överspelad”

I V75-2 är en av förhands­favoriterna Fighting Gehör struken samtidigt som Steen Juul inte trodde speciellt mycket på hårt betrodde Twitter Laser, när jag pratade med honom i veckan. Hästen blir överspelad sa Juul, även om han är en kämpe som vann i ett billigt gäng efter lång frånvaro för en gaffelbandsskada.

Det är ett öppet lopp med många om budet och Peter Jensensen brukar ha sina hästar väl förberedda när de kommer ut efter ett långt uppehåll. Jag minns in fjol att han pratade så väl om Raket Brodde som vann V75 och det är inte omöjligt att den startsnabbe hästen kan leda runt om.
Varning för Exclamation Mark som kan slå till trots ett dåligt läge.

 I V75-3 är det ett gigantiskt kuskplus på Balotelli där Björn Goop nu hoppar upp i sulkyn. Den store och rejäle hästen har gjort fina insatser i Danmark på slutet och i fjol vann han i hälften av sina 14 starter. Det ska bli kul att se honom här med en fin ­resa och när ”Lilla Goop” lossar arsenalen över upploppet.

V75-4 är ett fint fyraåringslopp där Portland är favorit. Hästen har imponerat på Vincennes där han har vunnit för Björn Goop men frågan är hur han tacklar Charlottenlunds mindre bana med snäva kurvor – efter ett uppehåll dessutom.

Fjolårets tyska Derbyvinnare Tsunami Diamant vann senast och är förstås seger­aktuell liksom Husse Boko som dock har lottats till det sämsta utgångsläget med spår tolv.

Min vinnare är Spickleback Face som var bra i årsdebuten och nu har lopp i kroppen. Se upp.

Springover måsta ha en dunderchans att vinna nu om han bara hittar ut i tid från innerspåret i V75-6. Han har svarat för två sylvassa avslutningar i årets två lopp och vinner när som helst.

Men jag blir inte förvånad om vinterns och vårens häst Olle Rols bara åker fram och sänker alla igen.

Micke Carlssons V75-system

V75-1:7, 3, 6, 5 (4, 9)
V75-2:2, 11, 3, 9, 4, 5 (12, 8)
V75-3:3, 9, 11, 7 (1, 8)
V75-4:9, 4, 7, 12 (5, 2)
V75-5:3 Demolition Man F. (12, 2)
V75-6:1, 12, 3, 5 (6, 10)
V75-7:4, 3 (6, 5)
3 072 rader/1 536 kronor

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29

avMichael Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM

V75-tips

V75

V75-tips

Spel