Fyra män misshandlade av flera personer - en gripen

avChristoffer Nilsson, Fanny Westling

Fyra män misshandlades i Avesta kommun under natten till onsdag utav flera personer.

En man i 35-årsåldern är förd till sjukhus med allvarliga skador. En person är gripen.

– Han hade sällskap av några andra personer också. Vi vet inte vilka de är än så länge, men det jobbar vi på, säger Jan Materne, vakthavande befäl i polisregion Bergslagen.

Det var runt 23.00 som polisen fick in ett larm att ett bråk pågick i Avesta kommun i Dalarna.

Fyra män hade misshandlats av flera andra män. En 35–åring har misshandlats med någon typ av tillhygge och fick föras till sjukhus med allvarliga skador. De tre männen i 25-årsåldern vårdades bara en kort tid på sjukhus för lindriga skador innan de kunde skrivas ut.

– De har fått smällar, så det är möjligt att de är skadade. Men jag har inga mer uppgifter om det, säger Jan Materne, vakthavande befäl i polisregion Bergslagen.

Rubriceras som grov misshandel

En man kunde namnges på plats och gripas kort därefter.

– Han hade sällskap av några andra personer också. Vi vet inte vilka de är än så länge, men det jobbar vi på, säger Jan Materne.

Polisen kunde under onsdagen ge nya uppgifter om tillhygget som användes.

– Mannen är därför misstänkt för ett fall av grov misshandel och tre fall av misshandel samt ett vapenbrott eftersom tillhygget var ett pistolliknande föremål. Utredningen får visa exakt vilken typ av föremål det är, säger Stefan Dangardt, polisens presstalesperson.

Polisen hade under onsdagsmorgonen ingen klar bild över förloppet.

– Vi får reda ut de här. Jag kan inte svara varför det skett, det kommer växa fram så småningom när vi får tag i dem, säger Jan Materne.