Man misstänks ha sparkat valp till döds

avLouise Lundström

Publicerad:
Uppdaterad:

46-åring åtalas för djurplågeri

Foto: Foto: STEFAN JERREVÅNG
Flög in i buskarna Jessica Jonssons valp blev ihjälsparkad av en 46-årig man under en promenad.

Golden retriever-valpen Angel sparkades till döds.

Nu åtalas en 46-årig man misstänkt för djurplågeri.

– Han nekar men jag tycker att det finns en stark bevisning mot honom, säger åklagaren Mats Näkne.

Angel blev tio veckor.

Jessica Jonsson, 20, var ute och promenerade med den 13 veckor gamla valpen Angel vid Silverringen i Norrköping den 10 oktober i år. Med sig hade hon sin ettåriga dotter.

Plötsligt tappade Jessica kopplet och valpen sprang då fram för att hälsa på en 46-årig man och hans barn. Men mannen fick panik.

– Vittnena säger att han lyfte upp hunden i kopplet och sedan sparkade till den. Det här är en åtta kilos valp vi pratar om, det är inte stora stygga vargen, säger åklagare Mats Näkne.

Dog av inre blödningar

Jessica har tidigare berättat för Aftonbladet att hon skrikit åt mannen att sluta. Men det var för sent. Sparken var så hård att Angel flög in i ett buskage.

Enligt Jessica började valpen kräkas och kunde inte resa sig upp efter sparken, istället tvingades hon bära upp Angel från marken. Efter händelsen lyckades hon inte få tag på någon veterinär och skadorna visade sig vara allvarliga. Under natten dog Angel.

Misstänkt för djurplågeri

Efter en obduktion kunde man konstatera att valpen avlidit av inre blödningar. Obduktionsprotokollet är en del av bevisningen i det åtal som lämnades in till Norrköpings tingsrätt i går. Händelsen rubriceras som djurplågeri och åklagaren yrkar på skadestånd.

– Det här är ju så klart otrevligt, det var en kär familjemedlem, säger Mats Näkne.

Publicerad: