Red Bull tre tiondelar snabbare i Barcelona

avAnna Andersson

SPORTBLADET

Förbättringarna får
stallet att öka farten

Foto: Mark Baker, AP
Red Bull har kvalat bäst och tagit pole position i de fyra race som hittills körts. Nu säger teampersonalen att Red Bull-bilarna kommer att vara ännu snabbare.

Tre tiondelar.

Så mycket snabbare per varv kommer Red Bull att vara i Barcelona.

– Vi räknar med att vi kommer att kunna vara ännu snabbare än tidigare i Spanien, säger Red Bulls konsulent Helmut Marko.

Red Bull har varit snabbast under de fyra inledande loppen. De har dominerat kvalen och haft pole position vid samtliga tillfällen.

Lagom till premiären i Europa är bilen ännu snabbare.

– Eftersom vi har ett fantastiskt paket är tror vi starkt på att vi kommer att nå vårt mål, att vinna VM, säger Helmut Marko i tv-programmet ”Sport und Talk aus dem Hangar 7”.

– Vi räknar med att vi kommer att kunna vara ännu snabbare än tidigare i Spanien.

Tre tiondelar snabbare

Han tror att Mark Webber och Sebastian Vettel kommer att kunna köra ungefär tre tiondelar fortare per varv jämfört med tidigare:

– Ser man till den data vi har, och den är väldigt tillförlitlig, utgår jag i från att vi kommer att vara tre tiondelar snabbare per varv och det är ett bra värde.

Han påpekar att ett team som Mercedes måste hämta in ungefär en sekund.

– Vi kommer att vara tre tiondelar snabbare och det betyder att de måste hämta in en sekund och det är väldigt, väldigt mycket.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1