Efter sjätte hjärnskakningen: ”Kan ta månader”

avElin Kardell

1 av 2 | Foto: Bildbyrån
Peter Öberg får hjälp av isen under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Modo

För två veckor sedan fick Modos Peter Öberg sin sjätte hjärnskakning.

Han lider fortfarande av sviterna från smällen och det kan ta lång tid innan han är tillbaka.

– Det är besvärligt att inte kunna fungera som vanligt, säger Öberg.

Efter två veckors rehabilitering lider Öberg fortfarande av symptom sedan han knockades med en blindside-tackling från Chris Campoli i matchen mellan HV 71 och Modo. Huvudvärk, ljus-och ljudkänslighet är några av de saker han får leva med varje dag.

– Jag blir trött av att se på tv och det tär mer att vara runt folk också. Det är många saker som man inte reflekterar över annars som inte fungerar, säger Öberg till Västerbottens-Kuriren.

Trots den tuffa tillvaron tar Modospelaren små steg framåt varje dag. Öberg har besökt Fjällräven Center ett par gånger i veckan och har kontakt med lagets läkarstab. Men när han är tillbaka kan han inte svara på, det kan ta veckor eller månader.

– Det är svårt att sia om när jag kan vara tillbaka. Det går inte att säga egentligen. Allt beror på hur det känns och vilka framsteg jag gör.

Fick ursäkt på sms

Chris Campoli fick tio matchers avstängningen för tacklingen mot Öberg. Förra veckan kontaktade HV 71-backen Öberg för att be om ursäkt.

– Det var väl en fin gest, men det förändrar inget för mig egentligen, säger Öberg.

Trots alla hjärnskakningar är Öberg fast besluten på att komma tillbaka till hockeyn. Det får ta sin tid, men att sluta har han inte en tanke på. 

– Jag vill spela så fort som möjligt, men det jag känner är att jag vill må helt bra först. Det är inte kul att vakna upp och det första jag känner är att jag har ont i huvudet.

ARTIKELN HANDLAR OM