Tårtkalas när Örebro vann

Publicerad:
Uppdaterad:

TT-SPORT

Ishockey. Först bjöds hemmapubliken på tårtkalas - i en fullsatt Behrn Arena.

Och när Viktor Ekbom avgjorde med sitt 2-1-mål i förlängningen mot Färjestad, kunde Örebros supportrar fira fjärde raka segern.

– Jag såg att det var ledigt där i krysset, säger matchhjälten till TT.

Örebro hade utnämnt mötet med Färjestad i SHL-ishockeyn till "jubileumsmatchen". Klubben firar 25 år och före nedsläpp och under matchen blev därför publiken bjuden på tårta. Och hemmapubliken fick alltså avsluta kvällen i Behrn Arena med att även fira fjärde raka segern i SHL.

– Stämningen här inne var grym, som vanligt, ska jag säga. Det är lika kul att spela här varje gång, man kan inte berömma våra supportrar fullt nog, säger Ekbom.

Matchen började i ett högt tempo med målchanser åt båda hållen i en kokande Behrn Arena. Men Örebros målvakt Julius Hudacek och Lars Haugen i Färjestads kasse täppte till och första perioden blev mållös.

– Det var bra fart där ute i första perioden, eller egentligen under hela matchen. En riktigt bra hockeymatch även om båda lagen hade lite svårt att göra mål, säger backen Ekbom.

Wallin jubilerade

Det dröjde drygt tio minuter in i andra perioden innan Färjestad fick hål på Hudacek. Och det var Rickard Wallin som gjorde sin 500:e SHL-match som tryckte in pucken med ett snabbt handledsskott rakt upp i nättaket, framspelad av förre Örebrospelaren Tomas Skogs. Rickard Wallin gjorde därmed sitt första mål för säsongen i sin jubileumsmatch.

Men två minuter in i tredje perioden kvitterade Örebros lagkapten Henrik Löwdahl när han höll sig framme på en målvaktsretur och tryckte in 1-1 med en backhand.

Hittade krysset

Ett par minuter in i förlängningen tryckte sedan Viktor Ekbom in slutresultatet 2-1 - stenhårt i krysset. 

– Jag fick all tid i världen kändes det som. Sen satt den där jag siktade. Jag såg att det var ledigt där i krysset, säger Viktor Ekbom som alltså punkterade tillställningen i Behrn Arena.

Och om mindre än ett dygn väntar ny match - retur i Löfbergs Arena.

– Ja nu gäller det att ladda om direkt, se till att vila och få i sig lite mat. Men jag gillar det här nya matchupplägget.

TT

Publicerad: